Werk en inkomen Stadsgesprek Werkbeweging 3 juni

Op 3 juni is er een stadsgesprek Werkbeweging. Wij nodigen u uit mee te denken over een nieuwe aanpak om meer mensen aan het werk te helpen. Met als doel: meer werk en meer bewegingen richting werk.

Waar en wanneer is het stadsgesprek?

Wanneer: maandag 3 juni
Hoe laat: 17.30 - 20.00 uur (inloop vanaf 17.00 uur)
Waar: stadskantoor, Stadsplateau 1
Eten: Met een broodje

Aanmelden stadsgesprek

Aanmelden kan tot en met 26 mei.

Aanmelden

of telefonisch via 030 – 286 52 11.

Ideeën doorgeven

Kunt u niet naar het stadsgesprek komen, maar hebt u ideeën? Wij zijn erg benieuwd! Deel uw ideeën online met ons. Dit kan tot en met 3 juni.

Deel uw ideeën

Waarom organiseren we dit stadsgesprek?

Het aantal banen groeit, steeds meer Utrechters vinden werk. Toch profiteert nog niet iedereen hiervan. Zo blijft een groep Utrechters die lange tijd in de bijstand zit achter. Zij hebben extra hulp nodig bij het vinden van werk. Daarom werkt de gemeente aan een plan: Werkbeweging. Door slim en samen te werken met de stad, vergroten we werkkansen voor iedereen.

Gesprek over nieuwe aanpak

Hoe zorgen we er voor dat iedereen van de aantrekkende economie profiteert? En dat ook mensen die lang zonder werk zaten aan de slag kunnen?
Wat maakt werk vinden lastig? Welke ondersteuning hebben langdurig werklozen nodig?
We horen graag ieders ideeën. En zijn benieuwd naar de dilemma’s die u ziet.
Wat maakt 'iedereen aan het werk' toch zo moeilijk? Is het haalbaar? Kan en wil iedereen werken? Wat doen we als de betrokkene zelf niet wil? Of niet in staat is?
Hierover gaan we graag met u in gesprek, samen andere inwoners, werkgevers en organisaties uit Utrecht. Met uw input maken we een succes van Werkbeweging.

Programma

U bent welkom vanaf 17.00 uur. De Utrechtse journalist Cees Grimbergen leidt het Stadsgesprek. Na de opening door wethouder Werk & Inkomen Linda Voortman om 17.30 uur, volgt een korte presentatie over het plan Werkbeweging waar de gemeente aan werkt. Daarna geeft Cees de aanwezigen het woord.
Hebt u een idee hoe het beter kan? Hebt u een oplossing? Wilt u gehoord worden over de hoge eisen die het moderne werk aan u stelt? Laat uw stem op deze avond horen.   
Cees zorgt er voor dat zo veel mogelijk aanwezigen aan het woord komen. Dilemma’s? Mogelijke tegenstellingen? De lastige bureaucratie? Alles kan vanavond besproken worden.
Het enige dat wij van u vragen is een open geest. En bondigheid, want alleen dan krijgen zo veel mogelijk mensen het woord.  
 
Tussendoor is er een pauze, met broodjes. We verwachten rond 20.00 uur af te sluiten. 

Meer over Cees Grimbergen

Hij is medewerker van AD/Utrechts Nieuwsblad. Voor die krant schreef hij 8 jaar een column over onze stad. Hij was redacteur/presentator van honderden live TV-gesprekken in programma’s als Rondom 10 (NCRV) en Hollandse Zaken (MAX). Arbeidsmarkt, werkstress, uitsluiting, (leeftijds)discriminatie, Koos Werkeloos en stimulerende maatregelen kwamen er aan de orde. Afgelopen winter werkte Grimbergen mee aan een bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht, de organisatie van werkloze 50-plussers. En begin juli presenteert hij op NPO 2 een thema-avond over volksziekte nummer 1: burn-out.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag t/m vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie