Werk en inkomen Werken met een arbeidsbeperking

Wilt u aan het werk, maar hebt u een arbeidsbeperking?  Op deze pagina vindt u informatie over ondersteuning bij het vinden van een baan.

Kijk op de volgende websites naar mogelijkheden om werk te vinden:

  • Op onbeperkt aan de slag vindt u werkgevers die open staan voor werknemers met een beperking.
  • Op je kunt meer vindt u passend werk en activiteiten waar u aan mee kunt doen.

Kunt u alleen met hulp of begeleiding werken, of helemaal niet werken? Dan kunt u misschien ondersteuning krijgen van UWV of de gemeente.

Ondersteuning van UWV

Wajong

Hebt u op jonge leeftijd een ziekte of handicap gekregen, en kunt u daardoor nu en in de toekomst niet werken?  Dan kunt u een Wajong-uitkering krijgen.

Indicatie banenafspraak

Kunt u door uw ziekte of handicap niet het minimumloon verdienen? Dan kunt u misschien een indicatie banenafspraak krijgen. Als u een indicatie banenafspraak hebt, staat u in het register met doelgroepen. U hebt dan meer kans op werk.

Advies indicatie beschut werk

Kunt u alleen met begeleiding en aanpassingen op een werkplek werken? En kan een gewone werkgever deze niet bieden? Ook niet met hulp van de gemeente of UWV? Dan kunt u misschien een advies indicatie beschut werk krijgen.

Meer informatie of aanvragen bij UWV

Wajong, een indicatie banenafspraak of een advies indicatie beschut werken vraagt u aan bij UWV met het formulier aanvraag beoordeling arbeidsvermogen. Hebt u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Ga dan naar het buurtteam bij u in de buurt.

Contact met de gemeente na uw aanvraag

Hebt u een brief van UWV ontvangen waarin staat dat u contact op moet nemen met de gemeente?  Ga dan naar het online formulier ‘stel een vraag’ op www.utrecht.nl/contactwerkeninkomen. Geef in het formulier aan dat u een indicatie banenafspraak of een advies indicatie beschut werken hebt. Lukt het u niet om dit online te doen? Bel ons dan op 030 – 286 52 11.

Ondersteuning van de gemeente

Wij kijken samen met u welke ondersteuning u nodig hebt om een baan te vinden. Bij voorkeur bij een reguliere werkgever. Hierbij gaan wij uit van wat u kunt. Wij bepalen welke ondersteuning u krijgt.

Mogelijkheden zijn:

  • Aanpassing van uw werkplek. Een werkgever kan een vergoeding krijgen voor aanpassingen van de werkplek.
  • Jobcoaching. Een jobcoach helpt u bij het inwerken en begeleidt u op de werkvloer.
  • Loonkostensubsidie. Een werkgever kan loonkostensubsidie aanvragen als u niet zelfstandig bij een fulltime werkweek het minimumloon kunt verdienen.
  • Beschut werken. Dit wil zeggen dat u uitgebreide begeleiding en aanpassing van de werkplek krijgt.
  • Dagbesteding en vrijwilligerswerk.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag t/m vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie