Werk en inkomen Weekje weg

spelende kinderen

Na jaren weer eens op vakantie in de zomer?

Hebt u een laag inkomen en bent u al jaren niet op vakantie geweest met uw kinderen? Met Weekje Weg kunt u met uw kinderen een week op vakantie in de zomer. Dit is in een vakantiepark in Nederland.

Geen kosten

De vakantie kost u niets. De gemeente betaalt de vakantie. Als u komt om u in te schrijven betaalt u € 50 borg. Dit bedrag krijgt u op de eerste dag van de vakantie terug.
Maximaal 27 gezinnen kunnen mee. Eenoudergezinnen natuurlijk ook! Alleenstaanden helaas niet. Er zijn 3 vakantieweken in de grote schoolvakantie. In iedere vakantieweek zijn er 9 gezinnen.

Waar gaat u naar toe?

De vakanties zijn in een vakantiepark in Blaricum. Hier zijn bossen en meren, maar ook het dorp Blaricum is vlakbij. Hier wonen veel bekende Nederlanders, misschien komt u er wel één tegen!

Op het vakantiepark verblijft u in een groot huis. U heeft met uw gezin een eigen kamer. Tijdens de vakantie wordt voor u gekookt. U mag niet zelf koken!

Hoe komt u in het park?

U wordt gehaald en gebracht. Er vertrekt een bus vanaf het winkelcentrum Overvecht.

Wat is er te doen?

Voor kinderen is er van alles te doen. Ze kunnen spelen, zwemmen, ravotten en vrienden maken. Er zijn gastouders op het vakantiepark aanwezig. U kunt samen dingen organiseren, zoals een kampvuur of een bonte avond met spelletjes waar u prijsjes kunt winnen.
Zelf kunt u door het bos fietsen, lekker in de zon liggen, of wat u maar wilt. Het is uw vakantie!

Wanneer kunt u mee?

  • U woont in de gemeente Utrecht. Ook Vleuten de Meern en Leidsche Rijn vallen hieronder.
  • U hebt een gezin of eenouder gezin met kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Voor kinderen ouder dan 12 jaar is deze vakantie niet zo leuk. Zij kunnen dan ook niet mee.
  • U hebt een laag inkomen of een U-pas.

Informatie over het aanmelden voor de zomervakantie in 2018 vindt u in de loop van januari 2018 op deze pagina.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag t/m vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie