Werk en inkomen Weekje weg

spelende kinderen

Hebt u een laag inkomen en bent u al jaren niet op vakantie geweest met uw kinderen? Met Weekje Weg kunt u met uw kinderen een week gratis op vakantie. Dit is op een camping in Nederland.

De gemeente betaalt de vakantie. Als u komt om u in te schrijven betaalt u € 50 borg. Dit bedrag krijgt u op de eerste dag van de vakantie terug.

Wanneer gaat u?

 Er zijn 3 weken in de schoolvakantie. Iedere week kunnen 9 gezinnen mee. De 3 weken zijn:

  • 20 tot en met 27 juli
  • 27 juli tot en met 3 augustus
  • 3 augustus tot en met 10 augustus

Waar gaat u naar toe?

De vakanties zijn in een vakantiepark in Blaricum. Hier zijn bossen en meren, maar ook het dorp Blaricum is vlakbij. Hier wonen veel bekende Nederlanders, misschien komt u er wel één tegen!

Op de camping verblijft u in een groot huis. Met uw gezin hebt u een eigen kamer. U wordt gehaald en gebracht. De bus vertrekt vanaf het winkelcentrum Overvecht.

Voor kinderen is er van alles te doen. Ze kunnen spelen, zwemmen, ravotten en vrienden maken. Er zijn gastouders op de camping aanwezig. U kunt samen dingen organiseren, zoals een kampvuur of een bonte avond met spelletjes waar u prijsjes kunt winnen. Zelf kunt u door het bos fietsen, lekker in de zon liggen, of wat u maar wilt. Het is uw vakantie.

Tijdens de vakantie wordt voor u gekookt. U kunt niet zelf koken.

Wie kan er mee?

  • U woont in de gemeente Utrecht. Ook Vleuten de Meern en Leidsche Rijn vallen hieronder.
  • U hebt een gezin of een een-ouder gezin met kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Voor kinderen ouder dan 12 jaar is deze vakantie niet zo leuk. Zij kunnen dan ook niet mee. Alleenstaanden kunnen helaas ook niet mee.
  • U hebt een U-pas.
  • U bent al een aantal jaar niet op vakantie geweest.

Lijkt het u leuk?

Wilt u mee? Neem dan contact op met de Armoedecoalitie Utrecht die de organisatie doet voor Weekje Weg Utrecht:

Wij bellen u terug en nodigen u uit voor een gesprek. U kunt dan foto’s van het vakantiepark bekijken en formulieren invullen. Uw kinderen kunnen natuurlijk ook meekomen naar dit gesprek. Er kunnen maximaal 27 gezinnen mee. Meldt u zich dit jaar aan of staat u op een wachtlijst? U krijgt voorrang als u het langst niet op vakantie bent geweest.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag t/m vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie