Werk en inkomen Hulp of advies bij een laag inkomen

Hebt u een laag inkomen? Dan kunnen de gemeente en andere organisaties u helpen. Niet alleen met geld maar ook met advies en hulp.

Wilt u graag een persoonlijk gesprek over hulp en regelingen bij een laag inkomen? Dan kunt u terecht bij het Buurtteam bij u in de buurt. U kunt voor informatie of advies ook een afspraak maken bij Werk en Inkomen. Lukt het u niet om de afspraak online te maken? Neem dan telefonisch contact op met ons op via 030 - 286 52 11.

U leest hieronder meer over hulp of advies bij een laag inkomen.

Geldwijzer030.nl

Hebt u financiële problemen? Kijk dan op www.geldwijzer030.nl wat u zelf kunt doen en hoe u hulp kunt vragen.

Buurtteam

U kunt terecht bij het buurtteam als u vragen of problemen hebt over geld, opvoeding, gezondheid en wonen.

DomstadPlusBus en Plusbus Erop Uit

Woont u in Utrecht en kunt u door een beperking niet zelf boodschappen doen of een dagje uit? Dan kunt u met de DomstadPlusBus samen met anderen op pad. U gaat bijvoorbeeld naar een winkelcentrum of een dagje uit. Ga voor meer informatie naar de website van U Centraal. Woont u in Vleuten-De Meern? Dan is de Plusbus Erop Uit er voor u.

Kleding voor sollicitatiegesprek

Hebt u een minimuminkomen of uitkering en binnenkort een sollicitatiegesprek? Maak dan een afspraak bij Dress for Success om gratis een set nette kleding uit te zoeken.

Klussendienst

Woont u in Utrecht en hebt u klussen in en om huis? De klussendienst helpt u als u geen geld hebt om mensen in te huren en geen mensen kent die u om hulp kunt vragen. U kunt zich aanmelden bij U Centraal. Woont u Vleuten-De Meern? Ga dan naar de website van Welzaam.

Maaltijdservice

Soms lukt het niet meer om voor uzelf te koken. Met de maaltijdservice krijgt u maaltijden aan huis. U kiest zelf bij welke organisatie u de maaltijden bestelt. Dat kan niet bij de gemeente. U kunt de maaltijden bijvoorbeeld bestellen bij welzijnsorganisatie U Centraal.

Hebt u een laag inkomen en weinig of geen vermogen? Dan is soms een vergoeding van een deel van de kosten mogelijk. Hiervoor vraagt u bijzondere bijstand.

P-raad

P-raad is een afkorting voor Participatieraad. De P-raad komt op voor mensen met een uitkering van de gemeente Utrecht. U kunt ook bij de P-raad terecht voor informatie en gratis (juridisch) advies.

  • E-mail: info@klientenraad.com
  • Bezoekadres en bezoektijden: Hengeveldstraat 29 3572 KH Utrecht (derde verdieping), maandagochtend en  woensdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur, melden bij de receptie beneden
  • Telefoonnummer 030 - 232 88 31, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00

Radio Utrecht Sociaal

Gezondheid, geld, zorg, wonen. Belangrijke zaken met vaak moeilijke regels. In het radioprogramma Utrecht Sociaal. wordt veel uitgelegd en geven wij antwoord op vragen. Van maandag tot en met donderdag om 21.00 uur op Bingo FM.

Voedselbank

Hebt u te weinig geld om eten te kopen? Dan kunt u tijdelijk een gratis voedselpakket. Ga voor meer informatie naar de website van de VoedselbankPlus.

Wmo

Door een beperking lukt het soms niet om alles zelf te doen. Dat komt voor op elke leeftijd. Met de meeste hulpvragen kunt u terecht bij het buurtteam in uw buurt.

Voor sommige hulp en hulpmiddelen moet u bij de gemeente zijn. Dit zijn: rolstoelen, scootmobiels, taxivervoer (regiotaxi), hulp bij het huishouden, en hulpmiddelen om zelfstandig te kunnen blijven wonen (bijvoorbeeld een traplift). Ga voor meer informatie en het aanvragen van een gesprek naar www.utrecht.nl/wmo.

Workshop financiën bij levensgebeurtenissen

Hebt u te maken met een grote gebeurtenis in uw leven? Zoals een echtscheiding, ontslag, pensioen of arbeidsongeschiktheid? Dan kan uw inkomen dalen of hebt u misschien extra kosten. Volg een gratis workshop bij U-centraal om grip te houden op uw financiën.

Uitvaart door gemeente

Zijn er geen nabestaanden voor het regelen van een uitvaart? Dan zorgen wij voor de uitvaart.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag t/m vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie