Werk en inkomen Weekje weg

spelende kinderen

Hebt u een laag inkomen en bent u al lang niet op vakantie geweest met uw kinderen? Met Weekje Weg kunt u met uw kinderen een week gratis in de zomer op vakantie.

De vakantie kost u niets. De gemeente betaalt de vakantie. Als u komt om u in te schrijven betaalt u € 50 borg. Dit bedrag krijgt u op de eerste dag van de vakantie terug.

Wanneer gaat u op vakantie?

Er zijn 3 weken in de zomervakantie. Iedere week zijn er 9 gezinnen.

Waar gaat u naartoe?

De vakantie is in een vakantiepark, met bos en water.

Met uw gezin hebt u een eigen kamer in een groot huis. U wordt gebracht en weer opgehaald. De bus vertrekt vanaf het winkelcentrum Overvecht.

Voor kinderen is er van alles te doen. Ze kunnen spelen, zwemmen en vrienden maken. Er zijn gastouders aanwezig. U kunt samen dingen organiseren, zoals een kampvuur of een bonte avond met spelletjes waar u prijsjes kunt winnen. Zelf kunt u door het bos fietsen, lekker in de zon liggen, of wat u maar wilt.

Er wordt voor u gekookt. U kunt niet zelf koken.

Wie kunnen mee?

  • U woont in de gemeente Utrecht. Ook Vleuten de Meern en Leidsche Rijn vallen hieronder.
  • U hebt een gezin of een eenoudergezin met kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Voor kinderen ouder dan 12 jaar is deze vakantie niet zo leuk. Zij kunnen dan ook niet mee. Alleenstaanden kunnen helaas ook niet mee.
  • U hebt een U-pas.
  • U bent al een aantal jaar niet op vakantie geweest. 

Lijkt het u leuk om mee te gaan?

Weekje Weg wordt georganiseerd door verschillende organisaties in Utrecht. Wilt u mee? Dan kunt u bellen naar: 06-38516938 of 06-29938511. Of mail uw naam en telefoonnummer naar: weekjeweg@armoedecoalitie-utrecht.nl.

Wij bellen u terug en nodigen u uit op het kantoor. U kunt dan foto’s van het vakantiepark bekijken en formulieren invullen. Uw kinderen kunnen natuurlijk ook meekomen op dit gesprek.

Er kunnen in totaal 27 gezinnen mee. Als u lang niet op vakantie bent geweest krijgt u voorrang.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag t/m vrijdag
9.00 - 12.30 uur en 13.15 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie