Weekje weg

spelende kinderen

Hebt u een laag inkomen? En bent u al lang niet op vakantie geweest? Dan kunt u met uw kinderen (van 0 tot en met 12 jaar) een week gratis op zomervakantie.

De gemeente en Stichting Weekje Weg betalen de vakantie. U betaalt alleen een borg van € 50. Dit bedrag krijgt u op de eerste dag van de vakantie terug.

Hoe ziet de vakantie eruit?

De vakantie is op een vakantiepark, met bos, hei en speeltuin. Voor iedereen vanaf 6 jaar is er een fiets. Er zijn leuke activiteiten. De kinderen kunnen heerlijk spelen en nieuwe vriendjes maken.

Er zijn 2 soorten vakanties

1.    In een groot groepshuis
U heeft met uw gezin een eigen slaapkamer, met eigen toilet en douche. U  bent met maximaal 10 andere gezinnen in het huis. Er wordt voor u gekookt. En 3 vrijwilligers begeleiden de week. U blijft wel zelf verantwoordelijk voor uw kinderen.

2.    In een stacaravan of Finse blokhut
met een woonkamer, keuken, 2 slaapkamers en een badkamer. Dit is voor gezinnen met maximaal 4 en in een enkel geval 6 personen. U kookt zelf. Op 3 dagen zorgt het vakantiepark voor uw avondeten. U staat op een veld met andere gezinnen. Elke dag komt een vrijwilliger langs. U krijgt dan tips over wat u kunt doen op het vakantiepark en in de buurt.

Hoe gaat u naar het vakantiepark?

U wordt met de bus gebracht en gehaald. De bus vertrekt van winkelcentrum Overvecht.

Wanneer kunt u mee?

  • U woont in de gemeente Utrecht. Ook Vleuten de Meern en Leidsche Rijn vallen hieronder.
  • U hebt een gezin of een 1-oudergezin met kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Voor kinderen ouder dan 12 jaar is deze vakantie niet zo leuk. Daarom kunnen zij niet mee. Alleenstaanden kunnen helaas ook niet mee.
  • U hebt een laag inkomen of een U-pas.
  • U bent al een aantal jaar niet op vakantie geweest. Er kunnen maximaal 27 gezinnen mee. Als u heel lang niet op vakantie bent geweest, krijgt u voorrang.

Lijkt het u leuk om mee te gaan?

U kunt zich nu niet aanmelden voor het Weekje Weg in de zomervakantie van 2023. Eind januari of begin februari leest u op deze pagina hoe u zich kunt aanmelden.

 

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie