Werk en inkomen Weekje weg

spelende kinderen

Hebt u een laag inkomen en bent u al lang niet op vakantie geweest met uw kinderen? Met Weekje Weg kunt u met uw kinderen een week gratis in de zomer op vakantie.

De vakantie kost u niets. De gemeente en Stichting Weekje Weg betalen de vakantie. Als u komt om u in te schrijven betaalt u € 50 borg. Dit bedrag krijgt u op de eerste dag van de vakantie terug.

Wanneer en waar gaat u naar toe?

De vakantie is in de zomervakantie op een vakantiepark, met bos, hei en speeltuin. U wordt gebracht en weer opgehaald. De bus vertrekt vanaf het winkelcentrum Overvecht. Voor iedereen vanaf 6 jaar is er een fiets. Dan kunt u lekker door het bos fietsen. Er zijn leuke activiteiten zoals een kampvuur. De kinderen kunnen heerlijk vrij spelen en nieuwe vriendjes maken. Het is een week om lekker te ontspannen!

Er zijn 2 soorten vakanties

1.    Groepshuis
U bent dat met maximaal 10 gezinnen uit Utrecht in een groot groepshuis. Elk gezin heeft een slaapkamer met douche en toilet. Er wordt voor u gekookt en 3 vrijwilligers begeleiden de week. U bent wel zelf verantwoordelijk voor uw kinderen.

2.    Stacaravan of Finse blokhut
Dit is op een veld met een aantal gezinnen uit Utrecht. De stacaravan of blokhut heeft een woonkamer, keuken, 2 slaapkamers en een badkamer. U kookt zelf. Op 3 dagen zorgt het vakantiepark voor uw avondeten. Een vrijwilliger komt elke dag langs en geeft tip over uitstapjes.

Wie kunnen mee?

  • U woont in de gemeente Utrecht. Ook Vleuten de Meern en Leidsche Rijn vallen hieronder.
  • U hebt een gezin of een eenoudergezin met kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Voor kinderen ouder dan 12 jaar is deze vakantie niet zo leuk. Zij kunnen dan ook niet mee. Alleenstaanden kunnen helaas ook niet mee.
  • U hebt een laag inkomen of een U-pas.
  • U bent al een aantal jaar niet op vakantie geweest. 

Lijkt het u leuk om mee te gaan?

Er zijn nog enkele plekken vrij voor gezinnen. U kunt zo doorgeven dat u mee wilt:

  • via telefoonnummer: 06 - 38 51 69 38
  • via e-mail: weekjeweg@armoedecoalitie-utrecht.nl, vermeld uw naam, telefoonnummer, uit hoeveel personen uw gezin bestaat en of u een U-pas hebt

Na uw aanmelding nodigen wij u uit op ons kantoor. U kunt dan foto’s van het vakantiepark bekijken en formulieren invullen. Uw kinderen mogen ook meekomen naar deze afspraak. Er kunnen maximaal 27 gezinnen mee. Mensen die lang niet op vakantie zijn geweest krijgen voorrang.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
8.30 - 17.30 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie