Werk en inkomen Hulp bij schulden (schulddienstverlening)

Hebt u problemen met uw geldzaken of hebt u schulden die u niet zelf kunt oplossen? Dan kunt u terecht bij het buurtteam. Het buurtteam kijkt samen met u naar uw situatie. Daarna bekijkt u samen met het buurtteam naar mogelijkheden om uw schulden aan te pakken.

Afspraak maken bij het buurtteam

Bekijk op deze kaart bij welk buurtteam u terecht kunt. Vul uw postcode in en u vindt een buurtteam bij u in de buurt. U kunt bellen, mailen of langsgaan bij het buurtteam. Een buurtteam-medewerker maakt dan een afspraak met u. Dit is meestal bij u thuis. Bij de afspraak kan ook een medewerker van de gemeente aanwezig zijn. Deze medewerker weet veel over het oplossen van schulden.

Het buurtteam kijkt met u wat het beste bij uw situatie past. Dit kan zijn:

  • hulp bij uw administratie
  • het volgen van een budgetcursus
  • ondersteuning door een vrijwilliger
  • hulp van de gemeente bij schulden

Crisishulp bij woningontruiming, afsluiting van energie of water

Hebt u een brief waarin staat  dat u afgesloten wordt van energie of water? Of heeft u een datum waarop uw woning ontruimd wordt? Dan is het belangrijk dat u snel handelt.

Neem contact op met het buurtteam. Geef duidelijk aan dat sprake is van een crisis. Zo kan het buurtteam snel handelen. Het buurtteam maakt een afspraak met u en neemt contact op met ons. Wij proberen met de woningbouwvereniging, energieleverancier of het waterbedrijf een oplossing te vinden.
Is de woningontruiming al binnen 1 week? Of is de monteur op dit moment bij u om de energie of het water af te sluiten? Neem dan direct telefonisch contact met ons op via: 030 – 286 52 11.


Zelfstandig ondernemer

Bent u een Utrechtse ondernemer en hebt of verwacht u problemen met geld? Kijk dan op geldzaken voor ondernemers. Hier vindt u informatie en advies.


Financiële problemen voorkomen

Hebt u achterstand in betalingen? Hebt u rekeningen open staan? Zoek dan zo snel mogelijk een oplossing en ga aan de slag.

Kijk op geldwijzer030.nl wat u zelf kunt doen en welke hulp u kunt krijgen in Utrecht.

Het kan zijn dat u het lastig vindt om uw administratie op orde te krijgen. De gratis U map is een ordner waarin u alles makkelijk kunt terugvinden.

Workshop financiën bij levensgebeurtenissen

Hebt u te maken met een grote gebeurtenis in uw leven? Zoals een echtscheiding, ontslag, pensioen of arbeidsongeschiktheid? Dan kan uw inkomen dalen of hebt u misschien extra kosten. Volg een gratis workshop bij U-centraal om grip te houden op uw financiën.


Iemand aanmelden voor schulddienstverlening

Bent u hulpverlener, intermediair? Dan kunt u niet iemand aanmelden. Voor hulp bij schulden kunt u verwijzen naar het buurtteam.

Bent u beschermingsbewindvoerder? Dan kunt u uw cliënt rechtstreeks aanmelden voor schulddienstverlening bij de gemeente. U stuurt een mail naar schulddienstverlening@utrecht.nl. In het onderwerp vermeldt u: aanvraag SDV door BSB en de naam van uw kantoor.


Beschermingsbewind

Beschermingsbewind is bedoeld om u op financieel gebied te beschermen tegen anderen. Maar ook tegen uzelf. De rechter benoemt een beschermingsbewindvoerder. Lees meer over beschermingsbewind.


Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag t/m vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie