Werk en inkomen Budgetbeheer

Hulp bij schulden vraagt u aan bij het buurtteam. Het buurtteam kijkt wat in uw situatie de beste oplossing is om u te helpen. Het kan zijn dat u hulp krijgt van de gemeente. Wij kunnen met u afspreken dat u in budgetbeheer gaat.

Budgetbeheer betekent dat wij tijdelijk uw inkomsten en uitgaven beheren. Op deze manier voorkomen wij dat er nieuwe schulden of betalingsachterstanden ontstaan.

Er zijn 2 vormen van budgetbeheer

  • Totaal budgetbeheer
    We stellen een budgetplan op. Met uw inkomen betalen wij uw vaste lasten. Daarnaast krijgt u huishoudgeld en reserveren we een bedrag voor grote en/of onvoorziene uitgaven. We maken afspraken met u om het budgetbeheer geleidelijk af te bouwen.
  • Basis budgetbeheer
    Met uw inkomen betalen we uw vaste lasten. De rest van uw inkomen storten wij op uw eigen bankrekening. U betaalt zelf de andere lasten en reserveert geld voor grote en/of onvoorziene uitgaven.

Eigen verantwoordelijkheid

Wij kunnen uw rekeningen en uitgaven alleen betalen als u genoeg inkomen hebt. U blijft dus altijd zelf verantwoordelijk voor voldoende inkomen en de hoogte van uw uitgaven.
Voor we beginnen, leggen we u uit wat budgetbeheer voor u betekent. Daarna stellen we samen een budgetplan op. U krijgt een overeenkomst waarin staat wat wij van u verwachten en wat u van ons kunt verwachten. Ook tekent u een machtiging. Daarmee vragen wij uw werkgever of uitkeringsinstantie om uw inkomen naar ons over te maken.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag t/m vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie