Weten wat werkt Wat zijn de afspraken?

Als u zich aanmeldt voor het onderzoek gaat u akkoord met de afspraken.

De afspraken zijn:

 1. Mag ik kiezen om wel of niet mee te doen?

  Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. Als u niet wilt meedoen, heeft dat geen gevolgen voor uw uitkering.

 2. Wat moet ik precies doen?
  De gemeente werkt voor het onderzoek samen met de Universiteit Utrecht. Tijdens het onderzoek vult u drie keer een vragenlijst in van de universiteit. Dat kunt u zelf doen of er kan iemand bij u langskomen om de vragenlijst af te nemen. Voor het afnemen van de vragenlijsten werkt de universiteit samen met een onderzoeksbureau. U krijgt op drie momenten een vragenlijst:
  - als u zich aanmeldt (nulmeting)
  - halverwege het onderzoek (na 7 maanden)
  - aan het eind van het onderzoek (na 14 maanden)

 3. Wat gebeurt er met mijn gegevens?
  Voor het onderzoek stelt de gemeente gegevens van u beschikbaar aan de universiteit. Daarnaast verzamelt de universiteit gegevens van u die bekend zijn bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Uw gegevens worden door de universiteit zeer zorgvuldig en strikt vertrouwelijk behandeld. De onderzoekers kunnen niet terugzien welke gegevens bij welke personen horen. Uw gegevens worden nooit voor andere doelen dan onderzoek gebruikt. Lees meer over hoe wij omgaan met uw gegevens.

 4. Hoe stopt mijn deelname?
  Het onderzoek stopt in oktober 2019. Daarna gelden voor u weer de gewone regels in de bijstand. Wilt u eerder stoppen? Dat kan. U kunt dit telefonisch doorgeven via 030 ‒ 286 52 11 of via wetenwatwerkt@utrecht.nl. Als u kiest om tussentijds te stoppen, krijgt u weer de gewone regels van de bijstand.

  Stopt uw uitkering tijdens het onderzoek? Dan blijft u deelnemer aan het onderzoek. We horen namelijk graag hoe het verder met u gaat.

 5. Ga ik er financieel op achteruit?
  Als u meedoet aan het onderzoek, gaat u er niet financieel op achteruit. Dat garanderen we u. Ook alle hulp en ondersteuning die er is voor bijstandsgerechtigden, blijft voor u beschikbaar. Ziet u problemen met bijvoorbeeld belastingen of toeslagen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Hebt u nog vragen over het onderzoek?

Tijdens de informatiebijeenkomsten legt de gemeente het onderzoek en de afspraken uit. Iedereen die zich aanmeldt om mee te doen aan het onderzoek, wordt uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.

U kunt ook langskomen op het speciale spreekuur:
Wanneer:
Tussen 20 februari en 26 april
Hoe laat: van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Waar: 3e verdieping van het Stadskantoor, Stadsplateau 1 (naast het Centraal Station)

U kunt ook bellen of mailen:
Dit kan via telefoonnummer  030-286 52 11 of via e-mail wetenwatwerkt@utrecht.nl. De gemeente kan ook contact leggen tussen u en de verantwoordelijke onderzoeker van de Universiteit Utrecht, prof. dr. Stephanie Rosenkranz.

Hulp en contact Weten wat werkt

Telefoon

030 – 286 52 11

E-mail

wetenwatwerkt@utrecht.nl