Afval Inzameling kerstbomen

Van 3 tot en met 30 januari 2022 kunt u de kerstboom zelf naar een van de kerstboom-inzamelpunten brengen. U kunt de kerstboom op inzameldagen ook aan huis laten ophalen. We verwerken de kerstbomen tot compost.

Centrale inzamelpunten kerstbomen

We halen de bomen 6 keer in de week bij de kerstboom-inzamelpunten op. U hoeft de boom niet voor een bepaald tijdstip neer te zetten. U herkent de punten aan opvallende spandoeken met de tekst 'Kerstboom inzamelpunt'.

Bekijk de inzamelpunten voor kerstbomen op de kaart

Inzameldagen kerstbomen

Van 10 tot en met 21 januari halen wij uw kerstboom ook op inzameldagen op. Op deze dagen halen wij de kerstbomen apart van het andere afval op. Zet uw kerstboom op de ophaaldag vóór 8.00 uur 's ochtends buiten. Dit kan op de normale aanbiedplek van uw afval. U vindt uw kerstboom inzameldagen via www.mijnafvalwijzer.nl of via de gratis Afvalwijzer-app.

Duurzame kerstbomen

Er zijn verschillende manieren om duurzaam met een kerstboom om te gaan. Zo huren of adopteren steeds meer inwoners een kerstboom. Ook een tweedehands boom of een kunstkerstboom aanschaffen, komt steeds vaker voor.

Ander ophaalrooster gft-afval 10 - 21 januari

We halen in januari in sommige buurten eenmalig geen groente-, fruit-, en tuinafval op. Dit is nodig omdat we in deze weken de kerstbomen huis-aan-huis ophalen.

Wanneer halen we geen gft-afval op in sommige buurten?

  • 10 tot en met 14 januari
  • 17 tot en met 21 januari

Op www.mijnafvalwijzer.nl of via de afvalwijzer-app ziet u wanneer we wel gft-afval ophalen.

Hulp en contact Afval

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier