Bouwprojecten A.B.C.-straat

Het voormalig Victas-complex aan de A.B.C.-straat 5 wordt geveild. Voor deze veiling is een bouwenvelop door Gemeente, Rabobank en curator opgesteld en vastgesteld.

In de bouwenvelop staan de gemeentelijke ambities en randvoorwaarden voor de toekomstige transformatie van het voormalige ziekenhuiscomplex. Op basis van de bouwenvelop weet de toekomstige ontwikkelaar/belegger aan welke voorwaarden minimaal voldaan moet worden. Bij de veiling wordt het pand verkocht aan de hoogste bieder.

Hoofdpunten van de bouwenvelop

Belangrijke uitgangspunten zijn binnen bestaand bouwvolume het complex transformeren naar ongeveer 80 woningen met een grote variatie aan woninggroottes. Het woonprogramma bestaat uit minimaal 25% sociale huur, minimaal 25% middenhuur en 50% vrije sectorhuur of koop. In de bestaande parkeergarage zijn voor deze woningen in totaal 10 parkeerplaatsen. Door in te zetten op deelauto’s en een grote inpandige fietsenstalling belasten we de omgeving minimaal. De woningen worden aardgasloos en op de platte daken komen zonnepanelen.

Lees de Raadsbrief Vaststellen bouwenvelop en de bouwenvelop A.B.C.-straat 5

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur
Donderdag 8.30 - 20.00 uur