Bouwprojecten Beneluxlaan 901: nieuwbouw

Fase project
In voorbereiding

Start bouw
2022

De Beneluxlaan 901 krijgt nieuwbouw. Er is een ontwikkelplan gemaakt voor middenhuurwoningen met een publiek-/wijkgerichte ruimte op de begane grond. Het plan past niet in het bestemmingsplan. Daarom is er nu een ontwerpbestemmingsplan gemaakt. Dit ontwerp-bestemmingsplan is door het college aangeboden aan de gemeenteraad. We verwachten dat de bouw in 2022 begint.

Wat komt er?

 • 100% middenhuurappartementen.
 • Mix twee- en driekamerwoningen met groottes tussen 50 en 80m2.
 • Maximale bouwhoogte is 62 meter.
 • Plek voor commerciĆ«le en maatschappelijke ruimtes (voor wijkgerichte functie).
 • Parkeren op de locatie en uit het zicht.
 • Ingang inpandige parkeergarage is aan zijde parkeerterrein.

Bestemmingsplan

Op basis van het bestemmingsplan dat er nu is kan het appartementengebouw niet worden gebouwd. Daarom is er een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Tot 28 oktober 2021 kon er op het ontwerp-bestemmingsplan gereageerd worden. We hebben 17 reacties (zienswijzen)  ontvangen Deze reacties zijn beantwoord in het vaststellingsrapport dat meegestuurd wordt naar de raad. Lees hier het vaststellingsrapport.  Iedereen die een reactie heeft ingediend, ontvangt een persoonlijk bericht. Het college van B en W heeft de gemeenteraad gevraagd een besluit te nemen over het plan. Naar verwachting zal dat begin 2022 zijn. Is het bestemmingsplan definitief en heeft de ontwikkelaar een goedgekeurde omgevingsvergunning dan kan de bouw starten. De start bouw staat voorlopig gepland in 2022.

Op de hoogte blijven

De ontwikkelaar informeert de omwonenden over het verdere proces. Wilt u meer weten over de nieuwbouw of een video over de nieuwbouw bekijken? Of hebt u een vraag hierover? Kijk op www.benelux901.nl

Planning
WanneerWieWat

1e kwartaal

2022

Gemeenteraad

Besluitvorming bestemmingsplan

 

1e kwartaal

2022

Ontwikkelaar

Omgevingsvergunning

 

2e/3e kwartaal 2022      Ontwikkelaar

Start sloop/ bouw

 

Wat is er al gebeurd?

 • 20 april 2021: college van B en W stelt eisen en wensen voor het plan vast, Dit document heet officieel de 'bouwenvelop'.
  Bekijk de bouwenvelop Beneluxlaan 901
 • 15 september 2020: college van B en W stelt de uitgangspunten vast
 • 4 februari 2020: college van B en W stelt document (pdf, 583 kB) vast met daarin een omschrijving van het initiatief, samen met proces- en financiĆ«le afspraken en de planning

Hulp en contact Beneluxlaan 901

Telefoon

14 030

E-mail

beneluxlaan901@utrecht.nl