Bouwprojecten Beurskwartier en Lombokplein

Luchtfoto en plangebied van het vergrote centrum

Aan de westkant van het centraal station breidt Utrecht op 2 locaties het centrum uit. Op een deel van het Jaarbeursterrein zijn plannen om het Beurskwartier te ontwikkelen. Op en rond het Westplein zijn plannen voor het Lombokplein. Op de afbeelding ziet u een luchtfoto en plangebied van het vergrote centrum. De gemeente heeft over de plannen een omgevingsvisie en een milieueffectrapportage gemaakt. Deze plannen zijn na inspraak aangepast en liggen nu bij de gemeenteraad om te worden vastgesteld.

Omgevingsvisie Beurskwartier en Lombokplein juni 2017 (pdf, 25 MB)
Milieueffectrapportage (geactua;liseerd) (pdf, 12 MB)
Bekijk meer schetsen van de plannen op site stationsgebied

Alle overige documenten vindt u op de pagina inspraak concept omgevingsvisie en milieueffectrapportage

Reageren op de plannen is niet meer mogelijk. De inspraaktermijn is op 3 juni afgesloten.

Wat zijn de plannen voor het Beurskwartier en Lombokplein

Het gaat om de bouw van ongeveer 3500 woningen, afgewisseld met werkplekken, horeca cultuur en buurtwinkels, 2 parken voor het Beurskwartier en een plein aan het water voor het Lombokplein. Ook wordt de Leidse Rijn bevaarbaar gemaakt.

Groei van de stad

De stad groeit hard en daarom is het nodig om nieuwe woningen te bouwen en te zorgen voor voldoende werkplekken in het stationsgebied. We willen dat dit duurzaam en energieneutraal gebeurt. Dus dat materialen opnieuw gebruikt kunnen worden. En dat we evenveel energie opwekken als gebruiken. Dit past in het werken aan een gezonde stad.

Hulp en contact Beurskwartier en Lombokplein

Telefoon

14 030

E-mail

stadslab@utrecht.nl