Centrum Overvecht: opnieuw inrichten gebied Vernieuwingsplan Shoppingcenter Overvecht

Het winkelcentrum (shoppingcenter) in Overvecht wordt verbeterd. De eigenaren hebben een plan opgesteld. Hieronder leest u daar meer over.

De Vereniging van Eigenaren werkt al lang aan een plan voor de herontwikkeling van Shoppingcenter Overvecht. De eerste versie van het plan is nu klaar. De gemeente heeft deze eerste versie van het plan goedgekeurd. Dat betekent dat de vereniging door kan werken aan een definitief plan. 3 onderdelen in het plan zijn belangrijk:

  1. betere ingangen die veel beter zichtbaar zijn
  2. een betere locatie voor winkels met veel  bezoekers
  3. het vernieuwen en aantrekkelijker maken van de buitenkant aan de Seinedreef

De gemeente en het bestuur van de Vereniging van Eigenaren hebben een samenwerkingscontract getekend. Daar staat in wat beide partijen gaan doen om het vernieuwingsplan te maken. Er is afgesproken dat de Vereniging het vernieuwingsplan rond de zomer aan het gemeentebestuur aanbiedt.

Verbeterplannen

Het winkelcentrum maakt deel uit van centrumgebied Overvecht. De gemeente maakt nu plannen voor de verbetering van het hele gebied. Er komen woningen op de NPD-strook aan de Brailledreef. Dit is de grond waar vroeger de Nederlandse Pakketdienst stond. Ook wordt de openbare ruimte vernieuwd.

Hulp en contact Centrum Overvecht herontwikkeling

Telefoon

14 030

E-mail

centrumovervecht@utrecht.nl

Uw mening