Bouwprojecten Hart van De Meern

compilatie beelden De Meern

Bewoners, ondernemers en ontwikkelaar willen een levendig en vitaal dorpshart voor De Meern. Het belangrijkste doel is dat het dorpshart van De Meern een autoluwe, gezellige en levendige ontmoetingsplek wordt voor iedereen.

Hiervoor zijn er verschillende projecten in het Hart van De Meern:

Hart van De Meern Noord

Het bestemmingsplan voor het Hart van De Meern Noord is door de gemeenteraad vastgesteld. Omwonenden hadden beroep aangetekend bij de Raad van State. Het beroep bij de Raad van State is afgehandeld en het bestemmingsplan is nu definitief.

Bouwplannen Castellumplein

Er komen 57 eengezinswoningen op het grasveld en 11 appartementen. Op de begane grond van het appartementencomplex is plek voor commerciële voorzieningen aan het Castellumplein.

Planning

  • Zomer 2019:  De ontwikkelaar legt riolering en bouwwegen aan. De nutsbedrijven leggen dan ook de hoofdkabels en -leidingen aan. Deze werkzaamheden duren enkele maanden.
  • Begin 2020: start bouw

Tijdens deze werkzaamheden en tijdens de bouw van de woningen blijft het hele terrein met hekken afgesloten.

Bouwplannen Keizerhof

Op het terrein van Scholtens komen 7 eengezinswoningen. Dit bouwplan heet Keizerhof en ligt achter de Zandweg 141 aan de Leidsche Rijn.

De bouw van de woningen is al gestart.

Bekijk de ligging van de woningen (pdf, 753 kB)

Bouwplannen Castellum Novum/De Schatkamer

Op de locatie van het voormalig restaurant Castellum Novum komen 29 appartementen. In 2010 is een bestemmingsplan vastgesteld voor de bouw van winkelruimte en woningen. De eigenaar wil hier geen winkels meer bouwen maar alleen appartementen. Er is een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de appartementen. Dit project heet De Schatkamer.

Planning

In 2019: start bouw appartementen.

Bekijk de plannen voor Castellum Novum (pdf,1,23 MB)

Hart van De Meern Zuid

Voor dit gebied is in 2015 een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (pdf, 6,9 MB) vastgesteld. In het gebied waar de ‘dorpstuin’ in ligt, is de Jumbo vertrokken. De grond van de voormalige Jumbo is niet van de gemeente. We voeren met de eigenaar gesprekken over een mogelijke ontwikkeling.

Hulp en contact Opgave Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl

 

 

Uw mening