Bouwprojecten Hart van De Meern

compilatie beelden De Meern

Bewoners, ondernemers en ontwikkelaar willen een levendig en vitaal dorpshart voor De Meern. Het belangrijkste doel is dat het dorpshart van De Meern een autoluwe, gezellige en levendige ontmoetingsplek wordt voor iedereen.

Hiervoor zijn er verschillende projecten in het Hart van De Meern:

Herstellen Castellumlaan

Het wegdek van de Castellumlaan is in slechte staat. Daarom repareren we het asfalt en vullen we de scheuren. De Castellumlaan wordt nu nog gebruikt door het bouwverkeer. Als alle onderstaande bouwprojecten klaar zijn, herstellen we de Castellumlaan volledig.

Planning

  • 9 oktober 2019: repareren Castellumlaan
  • Als de bouwprojecten klaar zijn: volledig herstellen Castellumlaan

Hart van De Meern Noord

Bouwplannen Castellumplein

Er komen 57 eengezinswoningen op het grasveld en 11 appartementen. Op de begane grond van het appartementencomplex is plek voor commerciële voorzieningen aan het Castellumplein.

Planning bouw tussen Castellumlaan en Oosterlengte
WanneerWat
Vanaf eind maartStart voorbereidingen voor de bouw van woningen. De projectontwikkelaar zet het bouwterrein af met hekken.
juni/juli 
  • Ontwikkelaar legt riolering en bouwwegen aan.
  • De nutsbedrijven leggen ook de hoofdkabels en -leidingen aan.

Deze werkzaamheden duren enkele maanden.

na zomervakantieStart bouw als er voldoende woningen zijn verkocht.
voorjaar 2023Nieuwe buurt klaar.

Hondentoilet en speeltoestellen

De speeltoestellen en het hondentoilet komen binnen de bouwhekken te liggen. Daarom verwijderen we ze de komende weken. Als alle bouw- en inrichtingswerkzaamheden klaar zijn, komt er weer groen en ruimte om te spelen en om honden uit te laten. De ontwikkelaar plaatst er, onder andere, nieuwe speeltoestellen.

Zo gauw de bouwwerkzaamheden en de veiligheid het toelaten, komt er een tijdelijk voetpad langs de begraafplaats naar de nieuwe straat ‘Donderwolk’ bij de Zandweg.

Informatie over de woningen

De grond van het terrein tussen de Castellumlaan en de Oosterlengte is nu eigendom van de projectontwikkelaar Bon-Groep. Voorjaar 2020 starten zij met de verkoop van de woningen.

Lees de informatie over het plan en de verkoop op de website van de ontwikkelaar www.woneninhartvandemeern.nl.

Bouwplannen Keizerhof

Op het terrein van Scholtens komen 7 eengezinswoningen. Dit bouwplan heet Keizerhof en ligt achter de Zandweg 141 aan de Leidsche Rijn.

Planning

  • Zomer 2020: woningen klaar

Bekijk de ligging van de woningen (pdf, 753 kB)

Bouwplannen Castellum Novum/De Schatkamer

Op de locatie van het voormalig restaurant Castellum Novum komen 29 appartementen. In 2010 is een bestemmingsplan vastgesteld voor de bouw van winkelruimte en woningen. De eigenaar wil hier geen winkels meer bouwen maar alleen appartementen. Er is een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de appartementen. Dit project heet De Schatkamer.

Planning

  • Voorjaar 2021: appartementen klaar

Bekijk de plannen voor Castellum Novum (pdf,1,23 MB)

Hart van De Meern Zuid

Voor dit gebied is in 2015 een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (pdf, 6,9 MB) vastgesteld. In het gebied waar de ‘dorpstuin’ in ligt, is de Jumbo vertrokken. De grond van de voormalige Jumbo is niet van de gemeente. We voeren met de eigenaar gesprekken over een mogelijke ontwikkeling.

Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern