Bouwprojecten Herstel werven

Video (sfeerbeeld): Utrechtse werven - historie herstellen voor de toekomst


Uitkomsten onderzoek naar herstel van werven

We werken al jaren aan het herstel van de werven. In mei 2019 werd duidelijk dat er niet genoeg geld is en dat er meer tijd nodig is voor het herstel. Daarom is in opdracht van ons een extern onderzoek verricht door AnteaGroup naar het project Wal- en kluismuren. Het onderzoeksbureau concludeert dat het werk aan de werven enorm is onderschat. Doordat er een strategie voor het gehele project ontbrak, zagen we te laat dat er niet genoeg geld was en de planning niet langer haalbaar was. Het onderzoeksbureau stelt ook dat het project heel ingewikkeld is.

Lees de raadsbrief met meer over het onderzoek en de resultaten

 

De Utrechtse werven vormen het bruisende middelpunt van de stad. Ze dateren uit de middeleeuwen en hadden toen de functie van haven. De werven zijn de ziel van de stad, maar ook kwetsbaar. Om de werven voor de toekomst te behouden heeft de gemeente Utrecht een grote operatie opgezet om ze weer in goede staat terug te brengen. Op deze pagina's leest en ziet u hoe we te werk gaan en hoe het project verloopt.

Waar zijn we aan het werk

Wat merkt de omgeving van dit project?

De werkzaamheden geven overlast. De gemeente doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. U leest hier meer over op wat merkt de omgeving ervan.

Hebt u schade aan uw pand?

Vindt u dat u schade hebt geleden door de werkzaamheden van de gemeente? Dan kunt u de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen.

Ga naar de procedure en het schadeformulier.

Documenten project herstel wal- en kluismuren

Documenten en rapportages uit de periode tussen 2014 en 2018 staan in ons webarchief.
Documenten en rapportages van vóór 2014 staan op een andere plek in ons webarchief.

Hulp en contact Herstel werven

Telefoon

14 030 

E-mail

werven@utrecht.nl

Bezoekadres

Kom langs in de werfkelder bij de omgevingsmanager: Oudegracht 387

Uw mening