Leidsche Rijn Werkzaamheden en bouwprojecten in Grauwaart

Op deze pagina:

Boerderij Den Hoet

Aan de Belcampostraat 8 ligt boerderij Den Hoet. De boerderij wordt gebruikt als zorgboerderij (dagbesteding). Naast de boerderij is ook een schuur met dierenpension en een loods met een caravanstalling. De gemeente is benaderd door de eigenaar van de boerderij met een nieuw idee voor het stuk grond. De eigenaar wil zorg- of seniorenwoningen bouwen en misschien ook een andere maatschappelijke functie.

Online informatieavond op 13 juli 2021

Het plan voor Boerderij Den Hoet is nu verder uitgewerkt. Op 13 juli presenteren de initiatiefnemer, architect en de gemeente het plan. U kunt dan ook uw vragen stellen. Kunt u niet aanwezig zijn? Dan kunt u uw vragen over het plan voor 20 juli 2021 mailen naar leidscherijngroeit@utrecht.nl.

Wanneer: 13 juli 2021, van 19.30 tot 21.00 uur
Waar: online via Zoom
Aanmelden: stuur een mail naar leidscherijngroeit@utrecht.nl

Wat is er al gebeurd?

De gemeente heeft samen met de eigenaar een intentiedocument gemaakt met de plannen voor het stuk grond. Het college van burgemeester en wethouders heeft het document vastgesteld. Hierin staat dat het college het een sympathiek idee vindt om op deze locatie zorgwoningen te maken. Maar er moet nog wel veel worden uitgezocht hoe dit goed past op deze monumentale en groene plek.

Vervolg

De gemeente maakt een bouwenvelop. Hierin staan de kaders voor de plannen verder uitgewerkt. Als de conceptversie van de bouwenvelop klaar is, bespreken we de plannen met de buurt.

Bekijk de brief aan de gemeenteraad en het intentiedocument


Nieuwbouw op Dirck Hoetweg 5

Op Dirck Hoetweg 5, in het oude Informatiecentrum Leidsche Rijn, zit nu een sportschool en kinderopvang. De eigenaar van het gebouw heeft nieuwbouwplannen en het pand wordt gesloopt. De sportschool en kinderopvang komen terug in het nieuwe pand. Er komen ook ongeveer 50 huurwoningen in. Het duurt nog even voordat de plannen worden uitgevoerd. De komende jaren wordt het gebouw namelijk nog verhuurd.

Wat is er al gebeurd?

  • Op 31 januari 2019 was er een inloopavond over de nieuwbouwplannen.
  • Op 23 mei 2019 was er een raadsinformatiebijeenkomst over de nieuwbouwplannen.

Vervolg

De gemeente werkt verder aan een bouwenvelop. Hierin staan de kaders voor de plannen verder uitgewerkt. Als de conceptversie van de bouwenvelop klaar is, bespreken we de plannen met de buurt.

Lees het startdocument Dirck Hoetweg 5


Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl