Leidsche Rijn Werkzaamheden en bouwprojecten in Grauwaart

Op deze pagina:

Boerderij Den Hoet

Aan de Belcampostraat 8 ligt boerderij Den Hoet. Het perceel bevat onder andere een boerderij met aangebouwde schuur en een loods. De boerderij wordt gebruikt als zorgboerderij (dagbesteding), in de schuur zit een dierenpension en de loods is in gebruik als caravanstalling. De gemeente is door de eigenaar van de boerderij benaderd met een initiatief voor herontwikkeling van een deel van het perceel. De eigenaar wil een nieuwe maatschappelijke functie maken op deze plek. Gedacht wordt aan zorg- en of seniorenwoningen en daarnaast mogelijk een maatschappelijke functie zoals een kinderdagverblijf.

Intentiedocument

De gemeente heeft samen met de initiatiefneemster een intentiedocument opgesteld dat is vastgesteld door het college. Hierin staat dat het college het een sympathiek initiatief vindt om op deze locatie zorgwoningen te maken. Maar ook dat er nog veel moet worden uitgezocht hoe deze functie goed ingepast kan worden op deze monumentale en groene plek.

Vervolg

De volgende stap is het opstellen van een zogenaamde bouwenvelop, waarin de plannen verder worden uitgewerkt. In deze fase wordt ook de buurt betrokken bij de plannen. Deze bouwenvelop wordt dan voorgelegd aan het college om te beoordelen.

Bekijk de brief aan de gemeenteraad en het intentiedocument


Nieuwbouw op Dirck Hoetweg 5

Op Dirck Hoetweg 5, in het oude Informatiecentrum Leidsche Rijn, zit nu een sportschool en kinderopvang. De eigenaar van het gebouw heeft nieuwbouwplannen en het pand wordt gesloopt. De sportschool en kinderopvang komen terug in het nieuwe pand. Er komen ook ongeveer 50 huurwoningen in. De plannen moeten nog verder worden uitgewerkt door de eigenaar, samen met buurtbewoners. Op 31 januari 2019 was er een inloopavond over de nieuwbouwplannen voor de Dirck Hoetweg 5.

Documenten


Hulp en contact Opgave Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl

 

 

Uw mening