Leidsche Rijn Leeuwesteyn

Ontwerp van de buurt Leeuwesteyn

Leeuwesteyn is een nieuwe, duurzame woonbuurt met een echt Utrechts en stedelijk karakter. Het ligt aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal en verbindt oud met nieuw Utrecht. De buurt grenst aan Leidsche Rijn Centrum en Hoge Weide. Via de Dafne Schippersbrug bent u zo in het oude centrum van de stad.

Huur- en koopwoningen

Er komen ongeveer 1.100 huur- en koopwoningen in verschillende prijscategorieën in Leeuwesteyn. De eerste woningen zijn in 2019 opgeleverd.

Bekijk (woning)bouwprojecten in Leeuwesteyn

Woningaanbod in Leidsche Rijn

Hoe wordt Leeuwesteyn?

Leeuwesteyn krijgt een Utrechts, maar uniek karakter. Er komen smalle stegen en brede lanen, gevelstoepjes en herkenbare architectuur met elementen uit de art deco.

Trappen en hellingen overbruggen het hoogteverschil van zo’n 8 meter tussen het Willem-Alexanderpark en het Amsterdam-Rijnkanaal. Het Oeverpark langs het Amsterdam-Rijnkanaal met bestaande en nieuwe bomen biedt ruimte voor recreatie. De groene veldjes tussen de bouwvelden bieden speelgelegenheid.

Bekijk de ligging van de buurt op de plattegrond

  Voorlichtingstekening

  Op de voorlichtingstekening ziet u hoe Leeuwesteyn eruit komt te zien. Met bijvoorbeeld de speelplekken en hondenuitlaatplekken.

  Zo duurzaam is Leeuwesteyn

  Leeuwesteyn is een duurzame buurt. We proberen zoveel mogelijk materiaal opnieuw te gebruiken en houden rekening met de omgeving.

  Bekijk meer informatie over de plannen voor de buurt:

  Voorzieningen

  • grenzend aan Leidsche Rijn Centrum met onder andere winkels, restaurants, terrasjes en de bioscoop Pathé
  • eigen kindcentrum met basisonderwijs en opvang
  • Dafne Schippers-fietsbrug over het kanaal waarmee u zo naar Oog in Al naar het centrum van Utrecht fietst
  • een jongerenontmoetingsplaats
  • treinstation Utrecht Leidsche Rijn
  • het Willem-Alexanderpark met ruimte om te sporten en een pluktuin

  Speelplekken

  Als alle woningen rondom de locatie van een speelplek zijn opgeleverd, richten we met de buurtbewoners de speelplek in. Dit doen we na de oplevering van de woningen zodat het een veilige omgeving is voor kinderen om te spelen, zonder bouwverkeer. De omgeving ontvangt dan een wijkbericht met uitnodiging om mee te denken over de inrichting. Waar de speelplekken komen, kunt u zien op de voorlichtingstekening (pdf, 4,7 MB).

  Leeuwesteyn heeft ook een tijdelijke en verplaatsbare speelplek. Deze speelplek plaatsen we op de locatie waar nog geen definitieve speelplek is, maar wel behoefte is aan speelgelegenheid. De speelplek is volledig verplaatsbaar, zodat alles in een keer naar een nieuwe plek verplaatst kan worden.

  Nieuwsbrief Leeuwesteyn

  Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Leeuwesteyn? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Aanmelden nieuwsbrief Leeuwesteyn

  Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

  Telefoon

  14 030

  E-mail

  leidscherijngroeit@utrecht.nl