Leidsche Rijn Leeuwesteyn

Ontwerp van de buurt Leeuwesteyn

Een nieuwe, groene, duurzame woonwijk met een echt Utrechts en stedelijk karakter. Leeuwesteyn, aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal, wordt een verbinding tussen oud en nieuw Utrecht.

De wijk grenst aan Leidsche Rijn Centrum en via de Dafne Schippersbrug over het kanaal bent u ook zo in het oude centrum van de stad.

Huur- en koopwoningen

In Leeuwesteyn komen ongeveer 950 tot 1100 huur- en koopwoningen in verschillende prijscategorieën. De eerste woningen worden waarschijnlijk in 2018 gebouwd.

Utrechts karakter

Leeuwesteyn krijgt een echt Utrechts, maar uniek karakter. Smalle stegen en brede lanen, gevelstoepjes en herkenbare architectuur. Terrassen, trappen en hellingen overbruggen het hoogteverschil van zo’n 8 meter tussen het Willem-Alexanderpark en het Amsterdam-Rijnkanaal. Het Oeverpark langs het Amsterdam-Rijnkanaal met bestaande en nieuwe bomen biedt ruimte voor recreatie. De groene veldjes tussen de 16 bouwvelden bieden speelgelegenheid.

Voorzieningen

  • grenzend aan Leidsche Rijn Centrum met onder andere winkels, restaurants, terrasjes en de bioscoop Cinemec
  • eigen kindcentrum met basisonderwijs en opvang
  • nieuwe Dafne Schippers-fietsbrug over het kanaal waarmee u zo naar Oog in Al en langs de Munt naar het centrum van Utrecht fietst
  • groene omgeving met het Willem-Alexanderpark en Park Leeuwesteyn.

Meer informatie

Nieuwsbrief Leeuwesteyn

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Leeuwesteyn? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Leeuwesteyn

Hulp en contact Opgave Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl