Leidsche Rijn Werkzaamheden en bouwprojecten Leeuwesteyn

Op deze pagina:


Grond Leeuwesteyn wordt klaargemaakt voor de bouw

Leeuwesteyn wordt klaargemaakt voor de bouw. Delen van de grond zijn opgehoogd en riolering en nutsvoorziening worden aangelegd. Ook worden de wegen aangelegd.


Tijdelijke omlegging fietspad

Het fietspad door Leeuwesteyn leggen we tijdelijk om. Het gaat om het stuk tussen de Dafne Schippersbrug en De Meernbrug (zie kaartje, pdf, 289 kB). Dit doen we om de riolering van de nieuwe buurt aan te leggen.

Planning

Oktober 2019 tot en met mei 2020

 

 


Woningen Lindehof

Op bouwveld 12B, aan het Willem-Alexanderpark en de fietsroute naar de Dafne Schippersbrug, komt Lindehof. Er worden hier 40 duurzame koopwoningen gebouwd met zonnepanelen en warmtepompen. Er komen gestapelde eengezinswoningen in moderne art-decostijl, die wat weg hebben van Utrechtse werfkelders. En er komt een groene gezamenlijke tuin voor de bewoners. Daarnaast is er ook plek voor een commerciële ruimte, waar bijvoorbeeld een koffiebar of fysiotherapeut kan komen.

Bekijk de ligging van bouwveld 12B op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 4,7 MB).

Planning

 • In 2021/2022: start bouw

Woningen Vogelhof

Het project Vogelhof komt in het noorden van Leeuwesteyn en aan het Amsterdam-Rijnkanaal (bouwveld 2). Hier komen 66 energiezuinige koopwoningen in moderne art-decostijl. De parkeergarage is verdiept en er is een gezamenlijke binnentuin voor bewoners.

Bekijk de ligging van bouwveld 4b op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 4,7 MB).

Planning

 • In 2020: start verkoop
 • In 2020: start bouw
 • In 2021: woningen klaar

Woningen Florijn

Tussen de Eerste Muntmeesterlaan en het Oeverpark aan het Amsterdam-Rijnkanaal (bouwveld 4b) komt Florijn. Dit plan bestaat uit energiezuinige koopwoningen in verschillende prijsklassen. Er komen 11 appartementen en 33 eengezinswoningen in moderne art-decostijl, met een gezamenlijke binnentuin en verdiepte parkeergarage voor bewoners.

Bekijk de ligging van bouwveld 4b op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 4,7 MB).

Planning:

 • Begin 2020: start verkoop
 • In 2020: start bouw

Lees meer over Florijn


Kindcentrum Leeuwesteyn

Aan het Dukatonplantsoen, op bouwveld 8b, staat een integraal Kindcentrum. Dit is een basisschool, buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen tot en met 12 jaar en kinderopvang voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Het Kindcentrum staat hier tijdelijk voor ongeveer 3 jaar, tot de definitieve school op bouwveld 11 klaar is.

Lees meer over het Kindcentrum Leeuwesteyn


Sociale huurwoningen Poortrijk

Groenwest ontwikkelt op bouwveld 12a, vlak bij de Dafne Schippersbrug, het project Poortrijk. Er komen 23 duurzame eengezinswoningen en 35 duurzame appartementen met parkeren op eigen terrein, allemaal sociale huur. Bekijk de ligging van bouwveld 12a op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 4,7 MB). 

Planning

 • De woningen worden als ze beschikbaar zijn verhuurd via Woningnet
 • Najaar 2019: start bouw

De boombakken van Leeuwesteyn zijn klaar

De boombakken langs het Amsterdam-Rijnkanaal, bij de Daphne Schippersbrug, zijn klaar. Dit gebied bij Leeuwesteyn is opgehoogd, zodat het aansluit op het bestaande fiets- en wandelpad.

Bij de boombakken is er ruimte om te zitten, te lopen en te sporten langs het water. We planten hier 44 bomen en ongeveer 8.000 struiken, planten en siergrassen. Eerst de bomen en als het wat warmer is, volgen de kleinere planten en struiken.


Woningen Leeuweplaats

Leeuweplaats is een duurzaam project met 2 woonblokken rondom een gezamenlijke binnenplaats. Aan het Amsterdam-Rijnkanaal op bouwveld 6 komen in totaal 95 duurzame eengezinskoopwoningen in moderne art-decostijl. Er komen grote en kleine woningen in verschillende prijsklassen. Bekijk de ligging van bouwveld 6 op voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 4,7 MB). 

Planning

 • Februari 2020: start bouw woningen

Lees meer over Leeuweplaats


Woningen Hometown

Aan het Willem-Alexanderpark op bouwveld 7 komt Hometown. Dit is een woonblok met 60 duurzame koopwoningen in moderne art-decostijl. Er worden 51 eengezinswoningen en 9 appartementen gebouwd. Ook komt er een binnenterrein met ruimte voor een gezamenlijke tuin en parkeergelegenheid. Bekijk de ligging van bouwveld 7 op voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 4,7 MB). 

Planning

 • December 2019: start bouw

Lees meer over Hometown


Woningen Stroom

Naast het Oeverpark aan het Amsterdam-Rijnkanaal op bouwveld 8 komt Stroom. Dit is een woonblok met 45 duurzame eengezinskoopwoningen met parkeergarage en een gezamenlijke groene binnentuin. De woningen hebben veel afwisseling in breedte, indeling en gevels in rijke art-decostijl. Bekijk de ligging van bouwveld 8 op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 4,7 MB).

Planning

 • September 2019: start bouw woningen

Lees meer over Stroom


Woningen Ronduit

Op bouwveld 10 aan het Amsterdam-Rijnkanaal, komt Ronduit. Hier worden 32 duurzame herenhuizen en 8 appartementen gebouwd in moderne art-decostijl met parkeergarage en een gezamenlijke groene binnentuin. De woningen zijn ruim en divers. Bekijk de ligging van bouwveld 10 op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 4,7 MB).

Planning

 • april 2019: start bouw woningen

Lees meer over Ronduit


Duurzame sociale huurwoningen

In Leeuwesteyn worden op bouwvelden 4a, 5b en 9 duurzame sociale huurwoningen gebouwd door Mitros en GroenWest. De woningen zijn energieneutraal en nul-op-de-meter. Bekijk de ligging van bouwvelden 4a, 5b en 9 op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 4,7 MB).

 • op bouwveld 4a, naast de tijdelijke middelbare school, komen 39 eengezinswoningen
 • op bouwveld 5b, tegenover de tijdelijke school, komen 28 eengezinswoningen
 • op bouwveld 9 komen 72 eengezinswoningen en appartementen

Planning

 • De woningen worden verhuurd via Woningnet.
 • De bouw van de woningen is gestart.
 • Tussen zomer 2019 en begin 2020 zijn de woningen klaar.

Tijdelijke middelbare school

In het noorden van Leeuwesteyn staat op bouwveld 5 een middelbare school. De school staat hier tijdelijk, totdat er op dit bouwveld woningen worden gebouwd. Bekijk de ligging van bouwveld 5 op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 4,7 MB).


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in Leeuwesteyn? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl

 

Uw mening