Leidsche Rijn Werkzaamheden en bouwprojecten Leeuwesteyn

Op deze pagina:

Woningen De Groene Steegjes

De Groene Steegjes is een woningbouwproject met 84 energieneutrale koopwoningen in moderne art-decostijl. Het project komt op bouwveld 14b en grenst aan het Amsterdam-Rijnkanaal en het Willem-Alexanderpark. De woningen krijgen groene daken. Ook insectenhotels en nestkasten komen terug in het plan. Tussen de woningen komen steegjes en een centraal hofje met gemeenschappelijke buurtkas. Bewoners krijgen een eigen parkeergarage.

Bekijk de ligging van bouwveld 14b op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 4,7 MB).

Planning

 • 2022: start bouw

Woningen Almanak

Direct aan de noordkant van de Dafne Schippersbrug komt op bouwveld 13b Almanak. Hier komen 76 duurzame woningen in moderne art-decostijl. In een appartementencomplex komen 64 huurwoningen met een gezamenlijke binnentuin. De andere 12 woningen zijn eengezinswoningen voor verkoop. Onderin het appartementencomplex komt een openbare huiskamer met koffie- en fietscafé en uitzicht op het Amsterdam-Rijnkanaal.

Bekijk de ligging van bouwveld 13a op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 7,4 MB).

Planning

 • 2022: start bouw
 • 2023/2024: oplevering woningen

Woningen De Kroon op Leeuwesteyn

Op bouwveld 14a komt De Kroon op Leeuwesteyn. Dit bouwveld ligt direct naast de Dafne Schippersbrug. Er komen hier ongeveer 70 duurzame woningen, waarvan 45 huurwoningen. De andere woningen zijn koopwoningen. Op het dak komen panelen die water verwarmen en energie opwekken. De woningen krijgen een eigen tuin en ook een gezamenlijke binnentuin. Onder de binnentuin kunnen bewoners parkeren.

Bekijk de ligging van bouwveld 14a op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 7,4 MB).

Planning

 • Eind 2022: start bouw
 • In 2023: oplevering woningen

Woningen De Omloop

Op bouwveld 13a komt het project De Omloop. Aan het Amsterdam-Rijnkanaal komen 44 koopwoningen in moderne art-decostijl met een gezamenlijke binnentuin. Parkeerplaatsen voor de bewoners zijn onder de woningen. De muren van de woningen aan de binnenkant van de tuin worden met hout bekleed. En 10 woningen worden helemaal gebouwd met een modulair houtbouwsysteem.

Bekijk de ligging van bouwveld 13a op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 7,4 MB).

Planning

 • In 2022: start bouw

Willem-Alexanderpark opnieuw inrichten

In het Willem-Alexanderpark komen voetbal- en hockeydoeltjes, basketbalpalen, een hondenspeelweide en een skateplek.

Lees meer over het opnieuw inrichten van het Willem-Alexanderpark


 

Inrichten van de omgeving

Rond de woningen die klaar zijn in Leeuwesteyn richten we de omgeving in. We maken ook het gebied woonrijp. Dit betekent dat we stoepen en parkeervakken aanleggen.

Ook komen er afvalcontainers en straatverlichting. En in het plantseizoen (november tot en met maart) planten we de bomen en andere planten. Rond de Dafne Schippersbrug en in het zuiden van Leeuwesteyn maken we de grond klaar voor de bouw van nieuwe woningen.


De boombakken van Leeuwesteyn zijn klaar

De boombakken langs het Amsterdam-Rijnkanaal, bij de Daphne Schippersbrug, zijn klaar. Dit gebied bij Leeuwesteyn is opgehoogd, zodat het aansluit op het bestaande fiets- en wandelpad.

Bij de boombakken is er ruimte om te zitten, te lopen en te sporten langs het water. We planten hier 44 bomen en ongeveer 8.000 struiken, planten en siergrassen. Eerst de bomen en als het wat warmer is, volgen de kleinere planten en struiken.

 


Woningen Lindehof

Op bouwveld 12B, aan het Willem-Alexanderpark en de fietsroute naar de Dafne Schippersbrug, komt Lindehof. Er worden hier 40 duurzame koopwoningen gebouwd met zonnepanelen en warmtepompen. Er komen gestapelde eengezinswoningen in moderne art-decostijl, die wat weg hebben van Utrechtse werfkelders. En er komt een groene gezamenlijke tuin voor de bewoners. Daarnaast is er ook plek voor een commerci√ęle ruimte, waar bijvoorbeeld een koffiebar of fysiotherapeut kan komen.

Bekijk de ligging van bouwveld 12B op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 7,4 MB).

Planning

 • In 2021/2022: start bouw

Lees meer over Lindehof


Woningen Vogelhof

Het project Vogelhof komt in het noorden van Leeuwesteyn en aan het Amsterdam-Rijnkanaal (bouwveld 2). Hier komen 66 energiezuinige koopwoningen in moderne art-decostijl. De parkeergarage is verdiept en er is een gezamenlijke binnentuin voor bewoners.

Bekijk de ligging van bouwveld 2 op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 7,4 MB).

Planning

 • In 2020: start verkoop
 • In 2020: start bouw
 • In 2021/2022: woningen klaar

Lees meer over Vogelhof


Woningen Florijn

Tussen de Eerste Muntmeesterlaan en het Oeverpark aan het Amsterdam-Rijnkanaal (bouwveld 4b) komt Florijn. Dit plan bestaat uit energiezuinige koopwoningen in verschillende prijsklassen. Er komen 11 appartementen en 33 eengezinswoningen in moderne art-decostijl, met een gezamenlijke binnentuin en verdiepte parkeergarage voor bewoners.

Bekijk de ligging van bouwveld 4b op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 7,4 MB).

Planning:

 • Zomer 2020: start bouw
 • In 2021/2022: woningen klaar

Lees meer over Florijn


Kindcentrum Leeuwesteyn

Aan het Dukatonplantsoen, op bouwveld 8b, staat een integraal Kindcentrum. Dit is een basisschool, buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen tot en met 12 jaar en kinderopvang voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Het Kindcentrum staat hier tijdelijk tot de definitieve school op bouwveld 11 klaar is.

Lees meer over het Kindcentrum Leeuwesteyn


Woningen Leeuweplaats

Leeuweplaats is een duurzaam project met 2 woonblokken rondom een gezamenlijke binnenplaats. Aan het Amsterdam-Rijnkanaal op bouwveld 6 komen in totaal 95 duurzame eengezinskoopwoningen in moderne art-decostijl. Er komen grote en kleine woningen in verschillende prijsklassen. Bekijk de ligging van bouwveld 6 op voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 7,4 MB). 

Planning

 • Februari 2020: start bouw woningen
 • In 2021: woningen klaar

Lees meer over Leeuweplaats


Woningen Hometown

Aan het Willem-Alexanderpark op bouwveld 7 komt Hometown. Dit is een woonblok met 60 duurzame koopwoningen in moderne art-decostijl. Er worden 51 eengezinswoningen en 9 appartementen gebouwd. Ook komt er een binnenterrein met ruimte voor een gezamenlijke tuin en parkeergelegenheid. Bekijk de ligging van bouwveld 7 op voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 7,4 MB). 

Planning

 • December 2019: start bouw
 • In 2021: woningen klaar

Lees meer over Hometown


Woningen Stroom

Naast het Oeverpark aan het Amsterdam-Rijnkanaal op bouwveld 8 komt Stroom. Dit is een woonblok met 45 duurzame eengezinskoopwoningen met parkeergarage en een gezamenlijke groene binnentuin. De woningen hebben veel afwisseling in breedte, indeling en gevels in rijke art-decostijl. Bekijk de ligging van bouwveld 8 op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 7,4 MB).

Planning

 • September 2019: start bouw woningen
 • In 2021: woningen klaar

Lees meer over Stroom


Woningen Ronduit

Op bouwveld 10 aan het Amsterdam-Rijnkanaal, komt Ronduit. Hier worden 32 duurzame herenhuizen en 8 appartementen gebouwd in moderne art-decostijl met parkeergarage en een gezamenlijke groene binnentuin. De woningen zijn ruim en divers. Bekijk de ligging van bouwveld 10 op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 7,4 MB).

Planning

 • april 2019: start bouw woningen
 • In 2021: woningen klaar

Duurzame sociale huurwoningen

In Leeuwesteyn zijn op bouwvelden 4a, 5b en 9 duurzame sociale huurwoningen gebouwd door Mitros en GroenWest. De woningen zijn energieneutraal en nul-op-de-meter. Op bouwveld 12 heeft Poortrijk duurzame sociale huurwoningen gebouwd. Bekijk de ligging van de bouwvelden op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 7,4 MB).


Tijdelijke middelbare school

In het noorden van Leeuwesteyn staat op bouwveld 5 een middelbare school. De school staat hier tijdelijk, totdat er op dit bouwveld woningen worden gebouwd. Bekijk de ligging van bouwveld 5 op de voorlichtingstekening Leeuwesteyn (pdf, 7,4 MB).


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in Leeuwesteyn? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl