Leidsche Rijn Werkzaamheden en bouwprojecten in Leidsche Rijn Centrum

Op deze pagina:


Leidsche Rijn Centrum Kern

Kantoorgebouw de Leidsche Werf

In Leidsche Rijn Centrum komt een modern kantoorgebouw. Tegenover het NS-station Utrecht Leidsche Rijn en naast het toekomstige Hotel Aloft wordt de Leidsche Werf gebouwd. In het gebouw is 12.000 m2 aan vloeroppervlakte beschikbaar voor kantoren.

Planning

 • Januari 2020: start bouw
 • 2e helft 2020: kantoor klaar

Lees meer over de Leidsche Werf op leidschewerf.nl


Fietsenstallingen rond station Leidsche Rijn

De fietsenstalling onder het NS-station Utrecht Leidsche Rijn wordt in 2019 opnieuw bestraat. Rond de zomer is de nieuwe fietsenstalling met in totaal 650 plaatsen voor fietsen klaar. Aan de kant van Lage Weide is ook een fietsenstalling, deze wordt rond de zomer van 2019 aangevuld tot 80 fietsenrekken en -kluizen.

Bekijk de locaties op de kaart (pdf, 1,19 MB)


Hotel Aloft Utrecht

Aan het Brusselplein, direct naast het NS-station komt een hotel met 224 kamers. Het hotel 'Aloft Utrecht' is ontworpen door OZ Architects.

Planning

 • Eind 2019: start bouw
 • In 2020: hotel klaar

Sociale huurwoningen van Mitros

In het winkelgebied van Leidsche Rijn Centrum wordt tegenover de de Jumbo XL (tussen de Grauwaartsingel en de Londenstraat) een appartementengebouw gebouwd. Hierin komen 101 sociale huurappartementen van Mitros.

Planning

 • December 2018: start bouw
 • In 2020: woningen klaar

Parkeergarage en P+R Berlijnplein

Op het Berlijnplein komt een parkeergarage van 7 verdiepingen met 620 parkeerplaatsen. Het krijgt ook een Park & Ride (P+R) functie. Onderin het gebouw komt een commerciële ruimte. Wat hierin komt, is nog niet bekend. De parkeergarage is ontworpen door Zecc Architecten.

Bovenop de parkeergarage komt kunst. Het dak krijgt langs de randen een groene berm  met in de hoek een vogel (de snip) van ongeveer 3 meter hoog. Het kunstwerk wordt gemaakt door het kunstenaarsduo Broos.

Planning

 • Augustus 2019: start bouw parkeergarage
 • In 2020: parkeergarage klaar

Leidsche Rijn Centrum Noord

Hoogbouw MARK

In Leidsche Rijn Centrum Noord ligt een hoogbouwkavel. Daar komt het plan MARK. Een verticaal dorp van 140 meter hoog met ongeveer 1.100 huur- en koopwoningen. De hoogbouwkavel ligt ten westen van de A2 en ten noorden van de spoorlijn. Voordat de bouw begint, moet er nog een stedenbouwkundig plan en bestemmingsplan gemaakt worden.

Lees meer over de hoogbouw MARK


Kantoorgebouw Helix

Aan de Reykjavikstraat in Leidsche Rijn Centrum, naast Capgemini en langs de A2, komt het kantoorgebouw Helix. Het gebouw wordt 5 verdiepingen hoog en er is 11.000 m² aan vloeroppervlakte beschikbaar voor kantoren. Onderin het gebouw komt een parkeergarage voor de kantoren.

Planning

 • Eind 2019: start bouw
 • Eind 2020: kantoor klaar

Leidsche Rijn Centrum Oost

Change= huurwoningen

In Leidsche Rijn Centrum Oost komt Change=, een wooncomplex met 600 huurwoningen voor starters op de arbeids- en huizenmarkt. Er komt ook een breed aanbod van gemeenschappelijke voorzieningen in het gebouw zoals een fitness, restaurant, uitzendbureau, bibliotheek, een wasbar (wasserette) en een lobby met werkplekken en ontmoetingsruimte.

Planning

 • In 2019: start bouw

Inschrijven voor de woningen via de website van Change=


Woningbouw Sinfonia

Op 2 bouwvelden in Leidsche Rijn Centrum Oost komt het project Sinfonia. Een van de wooncomplexen komt aan het toekomstige Park Leeuwesteyn en het andere aan het Amsterdam-Rijnkanaal. In totaal komen er ongeveer 41 herenhuizen en 9 appartementen met ondergrondse parkeergarage voor bewoners.

Planning

 • 1e kwartaal 2020: start bouw woningen

Meer over dit project op www.vanwanrooij.nl


Woningbouw Hooge Steenen

Hooge Steenen is een project op 2 bouwvelden met in totaal ongeveer 57 herenhuizen en 18 appartementen. Allemaal koopwoningen. De bewoners krijgen een ondergrondse parkeergarage.

Planning

 • 1e kwartaal 2020: start bouw woningen

Meer over dit project op www.hoogesteenen.nl


Woningbouw Levels

Op 3 bouwvelden komt het project Levels met in totaal 70 koopwoningen. Er komen veel verschillende woningen zoals appartementen, herenhuizen en rijtjeswoningen. Elke woning heeft een eigen parkeerplaats.

Planning

 • 1e kwartaal 2020: start bouw woningen

Meer over dit project op www.levelsutrecht.nl


Horeca in Sluiswachtershuis

Aan het Amsterdam-Rijnkanaal staat het Sluiswachtershuis, hierin komt horeca. De gemeente heeft een ondernemer uitgekozen die van het Sluiswachtershuis een restaurant gaat maken. Het huis wordt verbouwd tot restaurant Buiten bij de Sluis. Het wordt een energieneutraal gebouw met zonnepanelen en een lucht-water warmtepomp.

Planning

 • Oktober 2019: start werkzaamheden
 • Najaar 2020: restaurant klaar

Bierbrouwerij in boerderij Rood Noot

Aan de Oude Vleutenseweg in Leidsche Rijn Centrum Oost staat stadsboerderij Rood Noot. In de boerderij komt bierbrouwerij De Prael. De brouwerij wordt een plek waar bier gedronken kan worden, maar ook een werkplaats voor mensen die moeilijker aan werk kunnen komen. De Prael gaat de boerderij, de stal en de schuur verbouwen.


Middelbare school

Naast de Pathé komt de middelbare school Academie Tien. De school staat nu nog tijdelijk in Leeuwesteyn.

Planning

 • Midden 2020: start bouw school

Meer over de school op www.academietien.nl


Leidsche Rijn Centrum Zuid

Stadstuin: het Plantsoen van Boedapest

In Leidsche Rijn Centrum, achter de boerderij Hofstede ter Weide, komt een stadstuin: het Plantsoen van Boedapest. De stadstuin is naast een park ook een overbrugging voor het hoogteverschil in Leidsche Rijn Centrum. Onder het park komen ruimtes.

Lees meer over het Plantsoen van Budapest


Sociale huurwoningen van Mitros en Portaal

Aan het toekomstige Park Leeuwesteyn komt een appartementengebouw met 178 sociale huurwoningen van Mitros en Portaal. Het gebouw wordt 6 tot 9 verdiepingen hoog en krijgt een gemeenschappelijke binnentuin.

Planning

 • Midden 2020: start bouw

Huurwoningen BUUR

Tussen de Grauwaartsingel en de Centrumboulevard in Leidsche Rijn Centrum Zuid komen 430 huurwoningen. Dit project heet BUUR. Het gebouw wordt aan de ene kant 6 verdiepingen hoog, en aan de andere kant 9 verdiepingen. Ongeveer 2 derde van de woningen wordt sociale huur en een derde middenhuur.

Planning

 • In 2020: start bouw

Kinderopvang en BSO

Aan de Madridstraat komt een nieuwe vestiging van Kindergarden: kinderopvang voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar en buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Planning

 • Mei 2019: start bouw kinderopvang en BSO
 • In 2020: kinderopvang en BSO klaar

Lees meer over Kindergarden


Woningbouw Greenville

Tussen de Romestraat en Madridstraat komt Greenville. Het gebouw wordt rond 2 binnentuinen gebouwd. In totaal komen er 123 luxe koopwoningen.

Planning

 • Juni 2018: start verkoop woningen
 • 28 november 2018: start bouw woningen
 • In 2021: woningen klaar

Meer over Greenville op www.greenville-utrecht.nl


Luxe appartementen aan de Madridstraat

Langs de Madridstraat en het toekomstige Park Leeuwesteyn komen 3 appartementencomplexen met luxe koopappartementen:

 • de Parkwachter (43 appartementen)
 • Park Avenue (43 appartementen)
 • Vestibule (45 appartementen)

Planning

 • In 2019 en 2020: start bouw

Meer over de Parkwachter op vorm.nl

Meer over Park Avenue op www.klunderarchitecten.nl

Meer over Vestibule op www.vestibule-utrecht.nl

Hulp en contact Opgave Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl

 

 

Uw mening