Leidsche Rijn Werkzaamheden en bouwprojecten in Leidsche Rijn Centrum

Op deze pagina:


Leidsche Rijn Centrum Kern

Kantoorgebouw de Leidsche Werf

In Leidsche Rijn Centrum komt een modern kantoorgebouw. Tegenover het NS-station Utrecht Leidsche Rijn en naast het toekomstige Hotel Aloft wordt de Leidsche Werf gebouwd. In het gebouw is 12.000 m2 aan vloeroppervlakte beschikbaar voor kantoren.

Planning

 • Eind 2020: start bouw
 • Eind 2021/begin 2022: oplevering

Lees meer over de Leidsche Werf op leidschewerf.nl


Hotel Aloft Utrecht

Aan het Brusselplein, direct naast het NS-station komt een hotel met 224 kamers. Het hotel 'Aloft Utrecht' is ontworpen door OZ Architects.

Planning

 • Eind 2020: start bouw
 • Eind 2021/begin 2022: oplevering

Lees meer over Hotel Aloft Utrecht


Sociale huurwoningen MIXIT

In het winkelgebied van Leidsche Rijn Centrum wordt tegenover de de Jumbo XL (tussen de Grauwaartsingel en de Londenstraat) een appartementengebouw gebouwd. Hierin komen 101 sociale huurappartementen. Het is een bijzonder gemengd wonenproject van Mitros en Stichting De Tussenvoorziening. Een deel van de huurders is dak– of thuisloos geweest. Zij gaan zelfstandig wonen met woonbegeleiding.

Planning

 • December 2018: start bouw
 • Oktober 2020: woningen klaar

Lees meer over MIXIT op de website van Mitros


Parkeergarage en P+R Berlijnplein

Op het Berlijnplein komt een parkeergarage van 7 verdiepingen met 620 parkeerplaatsen. Het krijgt ook een Park & Ride (P+R) functie. Onderin het gebouw komt horeca. Wat er precies komt, is nog niet bekend. De parkeergarage is ontworpen door Zecc Architecten.

Bovenop de parkeergarage komt kunst. Het dak krijgt langs de randen een groene berm  met in de hoek een vogel (de snip) van ongeveer 3 meter hoog. Het kunstwerk wordt gemaakt door het kunstenaarsduo Broos.

Planning

 • Augustus 2019: start bouw parkeergarage
 • Eind 2020: parkeergarage klaar

Omleiding fietspad via Berlijnplein

Fietsers die over de Vleutensebaan in Leidsche Rijn Centrum fietsen, leiden we vanaf 20 januari om. Dit doen we via het Berlijnplein en de Vilniusdijk langs bioscoop Pathé. De route wordt met borden aangegeven.

Het stuk tussen het Berlijnplein en de Vilniusdijk is afgesloten vanwege de bouw van de parkeergarage en P+R aan het Berlijnplein. De afsluiting is voor de veiligheid van de fietsers. Het fietspad langs het Berlijnplein maken we tweerichtingsverkeer.

Planning

 • Omleiding tussen 20 januari 2020 en augustus 2020

Leidsche Rijn Centrum Noord

Hoogbouw MARK

In Leidsche Rijn Centrum Noord ligt een hoogbouwkavel. Daar komt het plan MARK. Een verticaal dorp van 140 meter hoog met ongeveer 1.100 huur- en koopwoningen. De hoogbouwkavel ligt ten westen van de A2 en ten noorden van de spoorlijn. Voordat de bouw begint, moet er nog een stedenbouwkundig plan en bestemmingsplan gemaakt worden.

Lees meer over de hoogbouw MARK


Kantoorgebouw Helix

Aan de Reykjavikstraat in Leidsche Rijn Centrum, naast Capgemini en langs de A2, komt het kantoorgebouw Helix. Het gebouw wordt 5 verdiepingen hoog en er is 11.000 m² aan vloeroppervlakte beschikbaar voor kantoren. Onderin het gebouw komt een parkeergarage voor de kantoren.

Planning

 • Begin 2020: start bouw
 • Begin 2021: kantoor klaar

Leidsche Rijn Centrum Oost

Terrasgebouw Bellevue

Vlakbij de Hogeweidebrug (de Gele Brug) in Leidsche Rijn Centrum Oost komt het wooncomplex Bellevue met ongeveer 144 koopwoningen. Omdat er een hoogteverschil overbrugt moet worden, komen er terrasgebouwen.

Lees meer over Bellevue

 

 


Change= huurwoningen

In Leidsche Rijn Centrum Oost komt Change=, een wooncomplex met 600 huurwoningen voor starters op de arbeids- en huizenmarkt. Er komt ook een breed aanbod van gemeenschappelijke voorzieningen in het gebouw zoals een fitness, restaurant (Eten bij Mama’s), uitzendbureau, bibliotheek, een wasbar (wasserette) en een lobby met werkplekken en ontmoetingsruimte.

Planning

 • December 2019: start bouw

Inschrijven voor de woningen via de website van Change=


Woningbouw Sinfonia

Op 2 bouwvelden in Leidsche Rijn Centrum Oost komt het project Sinfonia. Een van de wooncomplexen komt aan het toekomstige Park Leeuwesteyn en het andere aan het Amsterdam-Rijnkanaal. In totaal komen er ongeveer 41 herenhuizen en 9 appartementen met ondergrondse parkeergarage voor bewoners.

Planning

 • 1e kwartaal 2020: start bouw woningen

Meer over dit project op www.vanwanrooij.nl


Woningbouw Hooge Steenen

Hooge Steenen is een project op 2 bouwvelden met in totaal ongeveer 57 herenhuizen en 18 appartementen. Allemaal koopwoningen. De bewoners krijgen een ondergrondse parkeergarage.

Planning

 • Midden 2020: start bouw woningen

Meer over dit project op www.hoogesteenen.nl


Woningbouw Levels

Op 3 bouwvelden komt het project Levels met in totaal 70 koopwoningen. Er komen veel verschillende woningen zoals appartementen, herenhuizen en rijtjeswoningen. Elke woning heeft een eigen parkeerplaats.

Planning

 • Midden 2020: start bouw woningen

Meer over dit project op www.levelsutrecht.nl


Horeca in Sluiswachtershuis

Aan het Amsterdam-Rijnkanaal staat het Sluiswachtershuis, hierin komt horeca. De gemeente heeft een ondernemer uitgekozen die van het Sluiswachtershuis een restaurant gaat maken. Het huis wordt verbouwd tot restaurant Buiten bij de Sluis. Het wordt een energieneutraal gebouw met zonnepanelen en een lucht-water warmtepomp.

Planning

 • December 2019: start werkzaamheden
 • Najaar 2020: restaurant klaar

Bierbrouwerij in boerderij Rood Noot

Aan de Oude Vleutenseweg in Leidsche Rijn Centrum Oost staat stadsboerderij Rood Noot. In de boerderij komt bierbrouwerij De Prael. De brouwerij wordt een plek waar bier gedronken kan worden, maar ook een werkplaats voor mensen die moeilijker aan werk kunnen komen. De Prael gaat de boerderij, de stal en de schuur verbouwen.

Planning

 • Eind 2020: start verbouwing

Middelbare school op het Berlijnplein

Op het Berlijnplein, naast de Pathé, komt een nieuw schoolgebouw voor Academie TIEN en een grote wedstrijdsporthal. Ook krijgt het gebouw een openbaar groen plein op het dak, voor alle bewoners uit de buurt.

Lees meer over de middelbare school op het Berlijnplein


Leidsche Rijn Centrum Zuid

Stadstuin: het Plantsoen van Boedapest

In Leidsche Rijn Centrum, achter de boerderij Hofstede ter Weide, komt een stadstuin: het Plantsoen van Boedapest. De stadstuin is naast een park ook een overbrugging voor het hoogteverschil in Leidsche Rijn Centrum. Onder het park komen ruimtes.

Lees meer over het Plantsoen van Budapest


Sociale huurwoningen van Mitros en Portaal

Aan het toekomstige Park Leeuwesteyn komt een appartementengebouw met 178 sociale huurwoningen van Mitros en Portaal. Het gebouw wordt 6 tot 9 verdiepingen hoog en krijgt een gemeenschappelijke binnentuin.

Planning

 • Eind 2020: start bouw

Als de sociale huurwoningen beschikbaar zijn, worden ze verhuurd via Woningnet


Huurwoningen BUUR

Tussen de Grauwaartsingel en de Centrumboulevard in Leidsche Rijn Centrum Zuid komen 454 huurwoningen met een gezamenlijke binnentuin. Dit project heet BUUR. Het gebouw wordt aan de ene kant 6 verdiepingen hoog, en aan de andere kant 9 verdiepingen. Ongeveer 2 derde van de woningen wordt sociale huur en 1 derde middenhuur.

Planning

 • Eind 2020: start bouw

Sociale huurwoningen komen beschikbaar via Woningnet

Inschrijven voor de middenhuur appartementen via Woontank


Woningbouw Greenville

Tussen de Romestraat en Madridstraat komt Greenville. Het gebouw wordt rond 2 binnentuinen gebouwd. In totaal komen er 123 luxe koopwoningen.

Planning

 • Juni 2018: start verkoop woningen
 • 28 november 2018: start bouw woningen
 • In 2021: woningen klaar

Meer over Greenville op www.greenville-utrecht.nl


Luxe appartementen aan de Madridstraat

Langs de Madridstraat en het toekomstige Park Leeuwesteyn komen 3 appartementencomplexen met luxe koopappartementen:

 • de Parkwachter (43 appartementen)
 • Park Avenue (43 appartementen)
 • Vestibule (45 appartementen)

Planning

 • In 2019 en 2020: start bouw

Meer over de Parkwachter op vorm.nl

Meer over Park Avenue op www.klunderarchitecten.nl

Meer over Vestibule op www.vestibule-utrecht.nl

Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl