Leidsche Rijn Hoogbouw MARK Leidsche Rijn Centrum Noord

Op de hoogbouwkavel in Leidsche Rijn Centrum Noord komt het plan MARK. Een verticaal dorp van 140 meter hoog met ongeveer 1.100 huur- en koopwoningen.

Wat komt er?

MARK bestaat uit 3 hoge torens van 80, 100 en 140 meter, afgewisseld met laagbouw van maximaal 25 meter hoog. Er komen ongeveer 1.100 huur- en koopwoningen met groene binnentuinen. Op verschillende niveaus in de torens kunnen bewoners elkaar ontmoeten en ontspannen. In de hoogste toren komt een rooftopbar met uitkijkpunt op een glazen balkon, voor iedereen toegankelijk. Op de begane grond komen ook werkplekken.

Tussen de gebouwen in komt geen park of plein maar een nieuw type buitenruimte: een openbaar klein bos (stadswildernis). Er komt ook een ruime fietsenstalling met 3.500 parkeerplekken, deelfietsen en e-bikes. Voor de bewoners zijn er 100 deelauto’s beschikbaar.

De 3 torens krijgen een verlichte ‘kroon’ die refereert aan de geschiedenis van Leidsche Rijn als tuinbouwgebied. In deze kronen worden tuinbouwkassen geplaatst, waarin op grote schaal stadslandbouw wordt toegepast voor de bewoners en omwonenden.

Lees meer over MARK

Waar ligt de kavel

De kavel ligt in Leidsche Rijn Centrum Noord. Aan de noordkant van het NS-station Utrecht Leidsche Rijn en ten westen van de rijksweg A2, vlakbij het Antoniusziekenhuis en The Wall.

Planning
Wat?Wanneer?
April 2018Start voorselectie
Mei 2018Sluiting voorselectie
Juni 2018Bekendmaking selectie
Eind 2018Bekendmaking winnaar selectie
2019-2021Ontwikkelen stedenbouwkundig plan en bestemmingsplan
In 2021

Verwachte start bouw

In 2023Verwachte oplevering

Ontwikkelaar

MARK is ontwikkeld door KEES: een samenwerking tussen Koopmans Bouwgroep B.V., J.P. van Eesteren en Stadswaarde. Architecten CIE, KCAP, Geurst & Schulze en Karres & Brands tekenden voor het ontwerp.

Hulp en contact Leidsche Rijn groeit

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl