Leidsche Rijn Rijnvliet

Ruim, groen en waterrijk wonen. Dat kan in Rijnvliet, in het zuidoosten van Leidsche Rijn. Het wordt een mooie waterrijke wijk met laagbouw. Veel van het bestaande groen in het gebied blijft behouden. De bouw van de eerste woningen is op 1 december 2017 gestart.

Woningen

Het water uit de omgeving verdeelt Rijnvliet in 4 kleinschalige buurtjes. De buurt krijgt een wisselende architectuur met voornamelijk laagbouw en veel twee-onder-een-kapwoningen. Veel woningen liggen direct aan het groen en het water. In de nieuwe woonwijk komen ongeveer 1.000 woningen.

Eetbare woonbuurt

Rijnvliet wordt een eetbare woonbuurt. De openbare ruimte richten we samen met bewoners in als een voedselbos. Waar het maar kan, komen eetbare planten. De nieuwe bewoners in Rijnvliet wordt ook gevraagd om eetbare planten in hun eigen tuin te planten. Zo krijgt Rijnvliet echt een eigen identiteit.
Lees meer over de eetbare woonbuurt

Situatie tot midden 2019

De eerste woningen aan de Persimoenstraat in Rijnvliet zijn op 30 november 2018 opgeleverd. In Rijnvliet-Zuid, Rijnvliet-Midden en rond Kindcentrum Rijnvliet wordt de komende jaren nog volop gebouwd aan de buurt.

Onderstaande kaart geeft de situatie aan voor Rijnvliet-Zuid tot midden 2019:

 • woonverkeer wordt gescheiden van bouwverkeer
 • bewoners en hun bezoek kunnen ook gebruikmaken van parkeerplaatsen langs de sportvelden
 • Kindcentrum Rijnvliet maakt gebruik van een tijdelijke onderkomen in Sportpark Rijnvliet

Ligging en bereikbaarheid

Rijnvliet heeft een directe aansluiting op de A2 en A12 en daarnaast een snelle busverbinding met het centrum. De buurt grenst aan de noordkant aan de Rijksstraatweg en het landgoed Park Voorn met hun monumentale panden.

Bekijk de ligging van de buurt op de plattegrond

Voorzieningen in Rijnvliet

 • Het Kindcentrum Rijnvliet
  Vanaf het schooljaar 2018-2019 is het Kindcentrum op een tijdelijke locatie in het Sportpark Rijnvliet geopend voor onderwijs, opvang en vrijetijdsbesteding. Het nieuwe gebouw opent in 2020. Voor meer informatie zie www.kindcentrumrijnvliet.nl
 • Recreatieplas Strijkviertel
  Recreatie Midden Nederland werkt met ons samen om het bezoek aan de recreatieplas beter af te stemmen op de groei van Leidsche Rijn. Dit betekent meer recreatie gedurende het gehele jaar en meer horeca. Meer informatie hierover vindt u op https://recreatiemiddennederland.nl
 • Sportpark Rijnvliet
 • Speelplekken
  De speelplekken richten we in overleg met de bewoners in. Dit gebeurt als de omliggende woningen bewoond zijn en er geen bouwverkeer meer is op die plek. Najaar 2019 nemen we contact op met de bewoners rondom de Lotusvliet om de eerste speeltuin bij het water in te richten. Wilt u hierover meepraten? Meld u aan door een e-mail te sturen naar leidscherijngroeit@utrecht.nl o.v.v. speelplek Rijnvliet.

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang iedere kwartaal een nieuwsbrief met wat er speelt in Rijnvliet.

Aanmelden

Toestemming

Hiermee geeft u toestemming aan de gemeente Utrecht om uw e-mailadres te verwerken (gebruiken). Wij gebruiken dit alleen voor het toesturen en verbeteren van deze nieuwsbrief. We verzamelen bijvoorbeeld informatie over klikgedrag om te zien wat het meest gelezen wordt.

Rijnvliet eetbare woonwijk

Stedenbouwkundig plan

Bekijk meer informatie over de plannen voor de buurt:

Hulp en contact Opgave Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl

 

 

Uw mening