Leidsche Rijn Rijnvliet

Ruim, groen en waterrijk wonen. Dat kan in Rijnvliet, in het zuidoosten van Leidsche Rijn. Het wordt een mooie waterrijke wijk met laagbouw. Veel van het bestaande groen in het gebied blijft behouden. Vanaf december 2017 wordt er gebouwd in Rijnvliet.

Huur- en koopwoningen

In de nieuwe woonwijk komen ongeveer 1.000 (sociale) huur- en koopwoningen. Alle koopwoningen worden gebouwd door projectontwikkelaar Van Wanrooij. De eerste woningen zijn op 30 november 2018 opgeleverd.

 

Bekijk alle (woning)bouwprojecten in Rijnvliet
Bekijk het woningaanbod in Leidsche Rijn

Hoe wordt Rijnvliet?

Rijnvliet wordt een eetbare woonbuurt. Waar het maar kan, komen eetbare planten. De nieuwe bewoners in Rijnvliet wordt ook gevraagd om eetbare planten in hun eigen tuin te planten. Zo krijgt Rijnvliet echt een eigen identiteit. Het water uit de omgeving verdeelt Rijnvliet in 4 kleinschalige buurtjes. De buurt krijgt een wisselende architectuur met voornamelijk laagbouw en 2-onder-1-kapwoningen. Veel woningen liggen direct aan het groen en het water.

Bekijk de ligging van de buurt op de plattegrond

De eetbare woonbuurt

Rijnvliet wordt een eetbare woonbuurt. Waar het maar kan, komen eetbare planten.

Voorlichtingstekening

Op de tekening kunt u zien hoe Rijnvliet eruit komt te zien. En waar bijvoorbeeld de speelplekken en hondenuitlaatplekken ongeveer komen.

Ligging en bereikbaarheid

Rijnvliet heeft een directe aansluiting op de A2 en A12 en een snelle busverbinding met het oude centrum van Utrecht. De buurt grenst aan de noordkant aan de Rijksstraatweg en het landgoed Park Voorn met hun monumentale panden.

Voorzieningen in Rijnvliet

Speelplekken

Als alle woningen rondom de locatie van een speelplek zijn opgeleverd, richten we met de buurtbewoners de speelplek in. De omgeving ontvangt dan een wijkbericht met uitnodiging om mee te denken over de inrichting. Waar de speelplekken ongeveer komen, kunt u zien op de voorlichtingstekening.

Rijnvliet heeft ook een tijdelijke en verplaatsbare speelplek. Deze speelplek plaatsen we op de locatie waar nog geen definitieve speelplek is, maar wel behoefte is aan speelgelegenheid. De speelplek is volledig verplaatsbaar, zodat alles in een keer naar een nieuwe plek verplaatst kan worden.

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang iedere kwartaal een nieuwsbrief met wat er speelt in Rijnvliet.

Aanmelden

Toestemming

Hiermee geeft u toestemming aan de gemeente Utrecht om uw e-mailadres te verwerken (gebruiken). Wij gebruiken dit alleen voor het toesturen en verbeteren van deze nieuwsbrief. We verzamelen bijvoorbeeld informatie over klikgedrag om te zien wat het meest gelezen wordt.

Plannen voor Rijnvliet

Bekijk meer informatie over de plannen voor de buurt:

Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl

 

Uw mening