Leidsche Rijn Rijnvliet

foto van landelijk gebied in Rijnvliet, landweggetje met boerderijen.

Ruim, groen en waterrijk wonen. Dat kan in Rijnvliet, in het zuidoosten van Leidsche Rijn. Het wordt een mooie waterrijke wijk met laagbouw. Veel van het bestaande groen in het gebied blijft behouden. De bouw van de eerste woningen is op 1 december 2017 gestart.

Woningen

Het water uit de omgeving verdeelt Rijnvliet in 4 kleinschalige buurtjes. De buurt krijgt een wisselende architectuur met voornamelijk laagbouw en veel twee-onder-een-kapwoningen. Veel woningen liggen direct aan het groen en het water. In de nieuwe woonwijk komen ongeveer 1.000 woningen.

Eetbare woonbuurt

Rijnvliet wordt een eetbare woonbuurt. De openbare ruimte richten we samen met bewoners in als een voedselbos. Waar het maar kan, komen eetbare planten. De nieuwe bewoners in Rijnvliet wordt ook gevraagd om eetbare planten in hun eigen tuin te planten. Zo krijgt Rijnvliet echt een eigen identiteit.
Lees meer over de eetbare woonbuurt

Ligging en bereikbaarheid

Rijnvliet heeft een directe aansluiting op de A2 en A12 en daarnaast een snelle busverbinding met het centrum. De buurt grenst aan de noordkant aan de Rijksstraatweg en het landgoed Park Voorn met hun monumentale panden.

Bekijk de ligging van de buurt op de plattegrond

Voorzieningen in Rijnvliet

  • Het Kindcentrum Rijnvliet
    Vanaf het schooljaar 2018-2019 geopend voor onderwijs, opvang en vrijetijdsbesteding. Het centrum start in een tijdelijke locatie dicht bij de eerste woningen. Het schoolgebouw opent in 2020. Voor meer informatie zie www.kindcentrumrijnvliet.nl
  • Recreatieplas Strijkviertel
    Recreatie Midden Nederland werkt met ons samen om het bezoek aan de recreatieplas beter af te stemmen op de groei van Leidsche Rijn. Dit betekent meer recreatie gedurende het gehele jaar en meer horeca. Meer informatie hierover vindt u op https://recreatiemiddennederland.nl
  • Sportpark Rijnvliet
  • Speelplekken
    De speelplekken richten we in overleg met de bewoners in. Dit gebeurt als de omliggende woningen bewoond zijn en er geen bouwverkeer meer is op die plek. De speelplek aan de Lotusvliet bij het water ontwerpen we voor bewoning. Wilt u hierover meepraten? Meld u aan door een e-mail te sturen naar leidscherijngroeit@utrecht.nl o.v.v. speelplek Rijnvliet.

Stedenbouwkundig plan

Bekijk meer informatie over de plannen voor de buurt:

Hulp en contact Informatiecentrum Leidsche Rijn

Telefoon

030 - 286 72 20

E-mail

informatiecentrum.leidscherijn@utrecht.nl

Volg ons

 

Bezoekadres

Verlengde Hogeweidebaan 1, Utrecht
Route

Openingstijden

Zaterdag: 10.00 - 15.00 uur

Postadres

Postbus 8406, 3503 RK Utrecht