Leidsche Rijn Werkzaamheden en bouwprojecten in Rijnvliet

Op deze pagina:


68 bomen kappen in Rijnvliet Oost

Om de grond in Rijnvliet Oost klaar te maken voor de bouw van woningen, moeten een aantal bomen weg. We moeten 68 bomen kappen. Deze bomen kunnen we helaas niet verplanten omdat ze te oud zijn, of gevoelig zijn om de essenziekte te krijgen. Omdat we bomen weghalen, planten we nieuwe bomen bij. Er komen 209 nieuwe bomen in Rijnvliet Oost.

Voor het kappen van de 68 bomen vroegen we in september 2021 een kapvergunning aan. Omwonenden ontvangen van ons hierover een wijkbericht. Als de vergunning is verleend mogen we de bomen kappen. Als we de bomen gaan kappen sturen we omwonenden weer een wijkbericht.

Lees meer over welke bomen we gaan kappen en waar de 209 nieuwe bomen terugkomen. U kunt ook de raadsbrief hierover lezen


Woningbouw Rijnvliet

De woningen in Rijnvliet worden in verschillende fases gebouwd. Van Wanrooij bouwt alle koopwoningen en vrije sectorhuurwoningen. Daarnaast bouwt Bo-Ex de sociale huurwoningen in Rijnvliet. Ongeveer de helft van de sociale huurwoningen is al klaar.

Lees meer over deze woningen van Van Wanrooij

Lees meer over de woningen van Bo-Ex

Inschrijven voor sociale huurwoningen kan via Woningnet.nl


Tijdelijke routes in Rijnvliet

Voor het verkeer in Rijnvliet zijn tijdelijke routes door de bouwwerkzaamheden. Op deze kaart staan de tijdelijke routes voor fietsers, voetgangers, auto- en bouwverkeer:

  • Woonverkeer wordt zoveel mogelijk gescheiden van het bouwverkeer.
  • Het Kindcentrum is met de auto te bereiken via de Wilde Rijstvliet en de Pecanlaan
  • Bouwverkeer rijdt over de Turkse Hazelaarstraat, Wapatovliet, Hickorylaan en Zoutstruikstraat.
  • Bewoners en hun bezoek kunnen gebruikmaken van de parkeerplaatsen langs de sportvelden.

De eetbare woonbuurt

Rijnvliet wordt een eetbare woonwijk. We richten de openbare ruimte in als een voedselbos. Waar het maar kan, komen eetbare planten.

Lees meer over de eetbare woonbuurt


Voedselbos Rijnvliet

In de eetbare woonbuurt Rijnvliet komt een voedselbos en boomgaard. Dit wordt een plek voor bewoners, bezoekers en buren van Rijnvliet om te wandelen, spelen en genieten van de natuur. In het voedselbos komen eetbare planten, bomen en struiken voor mensen en dieren. Er komt ook een buurtboomgaard voor buurtactiviteiten, en speelplekken voor kinderen.

Lees meer over het voedselbos


Hoogspanningsleiding ondergronds

In Rijnvliet staat een mast voor bovengrondse elektriciteitsleidingen. De leidingen komen onder de grond. De gemeente bereid samen met de beheerder van de hoogspanning (TenneT) de werkzaamheden voor. Als de leidingen onder de grond zijn gebracht, gaat de mast weg.

Planning

  • 2020: bestemmingsplan klaar
  • April tot en met oktober 2021: leidingen onder de grond en weghalen mast.

Lees meer over het werk op de website van TenneT

Hulp en contact Rijnvliet

E-mail

rijnvliet@utrecht.nl

Telefoon

14 030