Leidsche Rijn Werkzaamheden en bouwprojecten in Terwijde

Op deze pagina:


Binnentuin Kubuseiland

In het midden van Kubuseiland maken we een gemeenschappelijke tuin voor de bewoners. Het ontwerp is door de bewoners onder begeleiding van een landschapsarchitect bedacht. Er is gekozen voor een basisinrichting met een haag, gras en planten. Aan het water komt een vlonder. De tuin kan later ingericht worden met elementen waar behoefte aan is.

Planning

  • De werkzaamheden zijn al gestart
  • Eind 2019: binnentuin klaar

Nieuwe inrichting Muziekplein

Het Muziekplein, tegenover station Terwijde, richten we opnieuw in. Er komt meer groen, een sportplek, jongerenplek en een speeltuin.

Lees meer over het Muziekplein


Blok A: Een mix van woningen

In Terwijde Zuidoost, tussen de Miles Davisstraat, Fletcher Hendersonstraat, Louis Armstronglaan en Jazzsingel komt een mix van 24 zorgwoningen, 56 appartementen (vrije sector huur) en 20 koopwoningen.

Planning

  • Mei 2018: start verkoop van de woningen
  • 2e kwartaal 2019: start bouw van de woningen
  • In 2020: woningen klaar

Meer over dit project op www.stairway-utrecht.nl


Blok B: Sociale huurappartementen

Blok B ligt aan de Jazzsingel op de kop van Terwijde, vlakbij het Antonius Ziekenhuis. Woningbouwcorporatie Mitros ontwikkelt hier 121 sociale huurappartementen.

Planning

  • 1e kwartaal 2018: start werkzaamheden op het terrein
  • Eind 2018: start bouw van de woningen
  • In 2020: woningen klaar


WijdeOever

WijdeOever wordt in 3 fases gebouwd. Fase 1 bestaat uit 22 koopwoningen, fase 2 uit 35 huurappartementen. Deze woningen en appartementen komen op het eiland aan de Walter Kollolaan. Fase 3 bestaat uit 43 huurappartementen aan de Operettelaan.

Planning

Fase 1: De woningen zijn klaar

Fase 2:De woningen zijn klaar

Fase 3:

  • De bouw van de woningen is gestart
  • 3e kwartaal 2019: woningen klaar

De woningen zijn al verkocht.


Verbouwing MFA Waterwin

De gemeente verbouwt de multifunctionele accommodatie (MFA) Waterwin. We willen de MFA meer kindvriendelijk, toegankelijk, gezond en opnieuw toekomstbestendig maken.

Lees meer over de verbouwing van MFA Waterwin


Bewonersinitiatief verzachten Bernstein- en Musicalkade

Een groep initiatiefnemers van de Bernsteinkade heeft de wens om de inrichting van de Bernstein- en Musicalkade te verzachten. Daarvoor hebben ze met circa 30 huishoudens rondom deze kades een plan gemaakt en ingediend bij het Initiatievenfonds van het wijkbureau Leidsche Rijn. In dit plan zitten 6 voorstellen voor de kades. Op 9 oktober 2019 konden alle omwonenden (zie ook wijkbericht september) via een voorlopige peiling aangeven wat ze vonden van de 6 voorstellen. Ruim 30 formulieren werden ingeleverd. Mensen gaven onder andere aan dat het belangrijk is om oog te houden voor de verdeling van de inrichting over beide zijdes van de kade. Teveel zitgelegenheid kan misschien overlast geven. Meer groen is wenselijk.

Planning

Op dit moment is nog niet besloten welke voorstellen van het plan gerealiseerd kunnen worden en wanneer die uitgevoerd worden. Het wijkbureau laat een landschapsarchitect alle voorstellen uitwerken. Vervolgens kijken we of de voorstellen passen binnen de regels en het beschikbare budget van de gemeente. Eventueel leggen we bepaalde onderdelen nog aan omwonenden en de directe omgeving voor.

Meer informatie

Jazzsingel: verbeteren verkeersveiligheid

We verbeteren de verkeersveiligheid op de Jazzsingel. Bewoners en gemeente vinden dat de verkeerssituatie beter kan.
Lees meer over de Jazzsingel

Hulp en contact Opgave Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl

 

 

Uw mening