Leidsche Rijn Werkzaamheden en bouwprojecten in Terwijde

Op deze pagina:


Appartementengebouw De Muzikant

Op de hoek van de Jazzsingel en de James Johnsonstraat komt het project De Muzikant. Er komen 121 energiezuinige sociale huurwoningen van Mitros. De appartementen zijn verdeeld over 2 bouwblokken. Er komt een toren van 10 verdiepingen en een hoefijzervormig gebouw van 5 verdiepingen.

Aanleg en herstel straten en parkeerplaatsen

In augustus en september 2020 leggen we langs de Jazzsingel een oprit aan naar de parkeerplaatsen en een stoep. Ook sluiten we de woningen op het riool aan. De rijweg van de James Johnsonstraat moeten we daarvoor openbreken. We sluiten 1 rijstrook tijdelijk af voor verkeer. Daarna komt er nieuwe bestrating en herstellen we de parkeerplaatsen en de stoep. Het verkeer op het andere deel van de James Johnsonstraat kan blijven rijden.

Planning

  • December 2018: start bouw
  • Augustus/september 2020: aanleg en herstel straten en parkeerplaatsen
  • Eind 2020: woningen klaar

Boerderij Hof ter Weyde

In Terwijde aan de Jazzboulevard, naast het winkelcentrum, ligt de monumentale boerderij Hof ter Weyde. De eigenaar van de boerderij heeft plannen om de boerderij en de schuur te verbouwen. Het plan is om bovenin de boerderij 6 appartementen te maken. En op de begane grond komt een kinderdagverblijf en horeca. In de schuur naast de boerderij is ook ruimte voor het kinderdagverblijf en komen 2 woningen.


Binnentuin Kubuseiland

In het midden van Kubuseiland maken we een gemeenschappelijke tuin voor de bewoners. Het ontwerp is door de bewoners onder begeleiding van een landschapsarchitect bedacht. Er is gekozen voor een basisinrichting met een haag, gras en planten. Aan het water komt een vlonder. De tuin kan later ingericht worden met elementen waar behoefte aan is.

Planning

  • In 2020: binnentuin klaar

Nieuwe inrichting Muziekplein

Het Muziekplein, tegenover station Terwijde, richten we opnieuw in. Er komt meer groen, een sportplek, jongerenplek en een speeltuin.

Lees meer over het Muziekplein


Blok A: Stairway

In Terwijde Zuidoost, tussen de Miles Davisstraat, Fletcher Hendersonstraat, Louis Armstronglaan en Jazzsingel komt Stairway, een mix van 24 zorgwoningen, 56 appartementen (vrije sector huur) en 20 koopwoningen.

Planning

  • Maart 2020: start bouw van de woningen
  • In 2022: woningen klaar

Meer over dit project op www.stairway-utrecht.nl


Blok B: Sociale huurappartementen

Blok B ligt aan de Jazzsingel op de kop van Terwijde, vlakbij het Antonius Ziekenhuis. Hier, op de hoek van de Jazzsingel en de James Johnsonstraat wordt het appartementencomplex De Muzikant gebouwd. Het bestaat uit 121 sociale huurappartementen en van woningcorporatie Mitros.

Meer informatie over wonen in De Muzikant kunt u vinden op woningnetregioutrecht.nl of als de sociale huurwoningen beschikbaar zijn op woningnet.nl.

Planning

  • Half augustus 2020: aansluiten van de appartementen op het riool in de James Johnsonstraat, aanleggen en herstel van de bestrating, stoepen en parkeerplaatsen. Voor deze werkzaamheden sluiten we 1 rijstrook af in de James Johnsonstraat. Het verkeer kan er blijven rijden.
  • November 2020:  naar verwachting kunnen de eerste bewoners kunnen in De Muzikant gaan wonen.

Verbouwing MFA Waterwin

De gemeente verbouwt de multifunctionele accommodatie (MFA) Waterwin. We willen de MFA meer kindvriendelijk, toegankelijk, gezond en opnieuw toekomstbestendig maken.

Lees meer over de verbouwing van MFA Waterwin


Jazzsingel: verbeteren verkeersveiligheid

We verbeteren de verkeersveiligheid op de Jazzsingel. Bewoners en gemeente vinden dat de verkeerssituatie beter kan.
Lees meer over de Jazzsingel


Bewonersinitiatief en projecten Bernstein- en Musicalkade

Op initiatief van bewoners gaan we de omgeving van de Bernsteinkade en de Musicalkade vergroenen. In nauwe samenwerking met de initiatiefnemers, een stadsecoloog, een verkeerskundige, een stedenbouwkundige en een landschapsontwerper is een ‘Totaal ontwerp Vergroenen kades’ gemaakt. Omwonenden hebben hierover een wijkbericht ontvangen en krijgen de mogelijkheid om tot en met 8 april digitaal op alle onderdelen van het ontwerp te reageren. Daarna beoordelen we de reacties en verwerken deze in een nieuw ontwerp. Het definitieve ontwerp plaatsen we naar verwachting eind april op de website. We hopen dit voorjaar nog met het planten van het lage groen te kunnen starten.

Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl