Leidsche Rijn Werkzaamheden en bouwprojecten in Terwijde

Op deze pagina:


Boerderij Hof ter Weyde

In Terwijde aan de Jazzboulevard, naast het winkelcentrum, ligt de monumentale boerderij Hof ter Weyde. De eigenaar van de boerderij heeft plannen om de boerderij en de schuur te verbouwen. Het plan is om bovenin de boerderij 6 appartementen te maken. En op de begane grond komt een kinderdagverblijf en horeca. In de schuur naast de boerderij is ook ruimte voor het kinderdagverblijf en komen 2 woningen.


Binnentuin Kubuseiland

In het midden van Kubuseiland maken we een gemeenschappelijke tuin voor de bewoners. Het ontwerp is door de bewoners onder begeleiding van een landschapsarchitect bedacht. Er is gekozen voor een basisinrichting met een haag, gras en planten. Aan het water komt een vlonder. De tuin kan later ingericht worden met elementen waar behoefte aan is.

Planning

  • In 2020: binnentuin klaar

Nieuwe inrichting Muziekplein

Het Muziekplein, tegenover station Terwijde, richten we opnieuw in. Er komt meer groen, een sportplek, jongerenplek en een speeltuin.

Lees meer over het Muziekplein


Blok A: Stairway

In Terwijde Zuidoost, tussen de Miles Davisstraat, Fletcher Hendersonstraat, Louis Armstronglaan en Jazzsingel komt Stairway, een mix van 24 zorgwoningen, 56 appartementen (vrije sector huur) en 20 koopwoningen.

Planning

  • Maart 2020: start bouw van de woningen
  • In 2022: woningen klaar

Meer over dit project op www.stairway-utrecht.nl


Blok B: Sociale huurappartementen De Muzikant

Blok B ligt aan de Jazzsingel op de kop van Terwijde, vlakbij het Antonius Ziekenhuis. Hier, op de hoek van de Jazzsingel en de James Johnsonstraat wordt het appartementencomplex De Muzikant gebouwd. Het bestaat uit 121 sociale huurappartementen en van woningcorporatie Mitros.

Meer informatie over wonen in De Muzikant kunt u vinden op woningnetregioutrecht.nl of als de sociale huurwoningen beschikbaar zijn op woningnet.nl.

Planning

  • December 2018: start bouw
  • Eind 2020: woningen klaar

Verbouwing MFA Waterwin

De gemeente verbouwt de multifunctionele accommodatie (MFA) Waterwin. We willen de MFA meer kindvriendelijk, toegankelijk, gezond en opnieuw toekomstbestendig maken.

Lees meer over de verbouwing van MFA Waterwin


Jazzsingel: verbeteren verkeersveiligheid

We verbeteren de verkeersveiligheid op de Jazzsingel. Bewoners en gemeente vinden dat de verkeerssituatie beter kan.
Lees meer over de Jazzsingel


Meer groen op de Bernsteinkade en Musicalkade

Bewoners in de omgeving van de Bernsteinkade en Musicalkade willen meer groen in hun buurt. Samen met de gemeente hebben zij een ontwerp gemaakt voor kades met meer groen.

Planning

  • November 2020: start werkzaamheden
  • Maart 2021: werkzaamheden klaar

Meer over het plan voor Musicalkade en Bernsteinkade

Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl