Leidsche Rijn Werkzaamheden en bouwprojecten Máximapark

Op deze pagina:

Tijdelijke werkschuur Uilenboslaan

Er komt een tijdelijke werkschuur op de hondenspeelweide aan de Uilenboslaan. De vrijwilligers van het Máximapark kunnen hier samenkomen, hun spullen opslaan en activiteiten organiseren. Dit is een tijdelijke oplossing. Er komt namelijk een entreegebouw in het Máximapark die de vrijwilligers kunnen gebruiken. De ontwikkeling hiervan is helaas vertraagd. Omdat de vrijwilligers snel een goede plek nodig hebben, plaatsen we daarom tijdelijk een werkschuur. Bij de plaatsing houden we rekening met de bomen en de hondenspeelweide.

Planning

  • Start werk: december 2021
  • Plaatsing schuur: januari 2022

Aanleg stuk Vikingrijn

Door het Máximapark loopt de Vikingrijn. De Vikingrijn is een rivier die opnieuw uitgegraven wordt in de oorspronkelijke loop van de Oude Rijn. Binnenkort wordt er weer nieuw deel uitgegraven. Eerst zijn er voorbereidende werkzaamheden: de grond wordt schoongemaakt en er wordt archeologisch onderzoek gedaan. Er is namelijk een deel van een schip uit de vroegere middeleeuwen gevonden. Als het archeologisch onderzoek is afgerond, graven we het ontbrekende deel van de Vikingrijn uit.

Planning

  • 21 maart 2019: start archeologisch onderzoek
  • In 2021: werkzaamheden klaar

Zelfbouwkavels ParkZuid

In de buurt ParkZuid liggen aan de Kuinderboslaan een aantal bouwvelden. Dit is aan het Máximapark. Op deze bouwvelden zijn zelfbouwkavels waar vrijstaande woningen komen. Er zijn al woningen klaar en er wordt gebouwd. In 2021 verkopen we weer een aantal zelfbouwkavels.

Lees meer over vrije zelfbouwkavels en de inschrijfprocedure


Voorlichtingstekening Máximapark

Op de voorlichtingstekening ziet u hoe het Máximapark ingericht is, en waar er nog gebouwd gaat worden.

Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl