Leidsche RijnNieuws Leidsche Rijn

panoramafoto Vleuterweide met grasveld, water en gebouwen

Tender voor huurappartementen in Leidsche Rijn Centrum

14-03-2017 | De gemeente geeft kavels E7 en E8 in Leidsche Rijn Centrum uit voor huurappartementen voor starters (één- en tweepersoonshuishoudens). Op de kavels kunnen 200 tot 600 appartementen gebouwd worden.

Inschrijven tot en met 26 april 2017

Bent u ontwikkelaar en hebt u interesse? Lever dan op zijn laatst woensdag 26 april, vóór 12 uur het inschrijfformulier in. Dit formulier en meer informatie vindt u in het inschrijfformulier kavel E7 en E8 Leidsche Rijn Centrum (pdf, 79 kB).

Documenten


Kom naar de informatiemarkt in Leidsche Rijn

man met dochter kijken liggend op de grond naar het scherm van een laptop

Hebt u vragen over de ontwikkeling van Leidsche Rijn? Of bent u op zoek naar een nieuwbouw appartement in Leidsche Rijn Centrum? Kom dan naar de informatiemarkt Leidsche Rijn.

U krijgt informatie over onder andere:

  • de ontwikkeling van Leidsche Rijn Centrum
  • de infrastructuur Leidsche Rijn Centrum Oost
  • het woningaanbod in Leidsche Rijn Centrum dat in de verkoop is.

Datum: zaterdag 1 april
Wanneer: van 11.00 tot 14.00 uur
Waar: Informatiecentrum Leidsche Rijn, Verlengde Hogeweidebaan 1


Energie neutrale woningen

02-03-2017 | Op de hoek van de Laurierweg en de in Hoge Weide komen 34 energie neutrale woningen. Het gebied krijgt een stedelijke en rijke architectuur en goede aansluiting op de omgeving. Hurks en Venster architecten wonnen met hun duurzame plan de prijsvraag voor dit gebied. Bekijk het plan op www.nieuwbouw-hogeweide.nl/.


Wegwerkzaamheden Berlijnweg

02-03-2017 | Vanaf 1 maart starten werkzaamheden om de bocht in de Berlijnweg te verwijderen. Deze weg ligt tussen de Stadsbaan Leidsche Rijn en het Berlijnplein. Het verkeer leiden we om het werkgebied heen. Het fietspad langs de Berlijnweg wordt tijdens de werkzaamheden aangesloten op het Berlijnplein. De werkzaamheden duren tot en met eind maart.

Vanaf 1 april loopt de Berlijnweg rechtdoor naar het Berlijnplein voor het auto- en busverkeer. Fietsers, vanuit de richting Hoge Weide en Willem Alexanderpark, rijden dan via het Berlijnplein en de fietsboulevard naar de Gele Brug.

Het fietspad langs de (oude) Verlengde Vleutenseweg sluiten we vanaf 1 maart definitief af. Dit is nodig voor de aanleg van kabels en leidingen.


Tender voor tijdelijke horeca kantorenpark Papendorp

18-01-2017 | De gemeente heeft een tender uitgeschreven voor tijdelijke horeca op het Taatsenplein in kantorenpark Papendorp. Er is ook ruimte voor kleinschalige detailhandel (winkel) of dienstverlening. De tijdelijke horeca is voor de duur van 10 jaar.

In Papendorp is er behoefte aan extra horeca voor de werknemers van de kantoren. Dit vergroot de aantrekkingskracht en levendigheid van het gebied.

Aanmelden tot en met 22 maart

Hebt u interesse? Lever dan op zijn laatst woensdag 22 maart, 16.30 uur het aanmeldingsformulier met een uitgewerkt plan in. Dit formulier en meer informatie vindt u in het 'Selectiedocument Tijdelijke horeca-/detailhandelsvoorziening' (pdf, 1,7 MB).

Documenten


Snellere fietsverbinding tussen Leidsche Rijn en Binnenstad open op 21 december

12-12-2016 | De doorfietsroute langs de Vleutensebaan gaat op 21 december open. Naast het auto- en busverkeer is er dan ook voor fietsers een snellere verbinding tussen Leidsche Rijn en de binnenstad.
Met de opening van het fietspad langs de Vleutensebaan (pdf, 212 kB) in Leidsche Rijn Centrum is de doorfietsroute tussen Vleuten en de Gele brug klaar. Het NS-station en busstation Leidsche Rijn zijn ook via de doorfietsroute bereikbaar.

Fietsboulevard

Voor fietsers gaat ook een groot deel van de fietsboulevard in Leidsche Rijn Centrum open. De fietsboulevard loopt door Leidsche Rijn Centrum, Grauwaart, Parkwijk en Het Zand tot aan het Máximapark. Vanaf de doorfietsroute kun je de fietsboulevard op fietsen. 

Utrecht fietst 

Utrecht is een echte fietsstad: elke dag rijden er ruim 125.000 fietsers via de binnenstad naar hun werk, school, universiteit, het station en de winkels. Voor deze en alle toekomstige fietsers gaan we fietsen nóg leuker en aantrekkelijker maken. Dit doen we onder andere door prettige en snelle fietsroutes aan te leggen.

Fietst u mee?

Fietst u op 21 december mee met Lot van Hooijdonk om het fietspad officieel te openen?
Om 12.00 uur verzamelen we bij brasserie Grauwaart. Vanuit hier fietsen we over de Vleutensebaan en door Leidsche Rijn Centrum. De fietstocht eindigt weer bij brasserie Grauwaart.


Rijnvliet krijgt een voedselbos

09-12-2016 | Rijnvliet wordt een wijk met laagbouw en veel water en groen. Ook komt er een 'stedelijk voedselbos'.

In het voedselbos van 15 hectare is ook plaats voor fruit, noten, kruiden en groenten. Het vormt een belangrijke plek in Rijnvliet waar spelen, culturele activiteiten, educatie en verschillende buurten bijeenkomen.

De plannen, vastgelegd het ambitiedocument Eetbare woonwijk Rijnvliet (pdf, 16,5 MB), zijn onlangs gepresenteerd aan de bewoners.


Hulp en contact

Informatiecentrum Leidsche Rijn

Telefoon: 030 - 286 72 20

E-mail: informatiecentrum.leidscherijn@utrecht.nl

Bezoekadres: Verlengde Hogeweidebaan 1, Utrecht

Openingstijden:
Dinsdag, donderdag, vrijdag: 13.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 11.00 - 15.00 uur

Postadres: Postbus 8406, 3503 RK Utrecht

Volg ons: