KubusEiland Omgeving KubusEiland

Máximapark

Naast de prachtige natuur zijn er in het Máximapark ook diverse attracties, zoals een beeldenpark, een vindhek voor gevonden voorwerpen, de Japanse tuin, de bosspeeltuin en het parkrestaurant. Ook de prachtige Vlinderhof, een ontwerp van de befaamde ontwerper Piet Oudolf, is te vinden in het Máximapark.

Castellum Hoge Woerd

Of wat dacht u van het Castellum Hoge Woerd: een mooi themapark over archeologie, natuur en milieu en cultuur met daar omheen een bos van lindebomen.

Sporten

Voor sporters is er veel gelegenheid om in groepsvorm of alleen in actie te komen. Bijvoorbeeld bij Sportcentrum de Paperclip om te voetballen, fitnessen en softballen, maar ook bij Desto waar gevoetbald kan worden. Dichtbij de woonwijken, maar toch helemaal in het groen liggen de diverse sportaccommodaties van Leidsche Rijn.

Voorzieningen

Er zijn al veel voorzieningen in de omgeving. Denk hierbij aan een supermarkt voor uw dagelijkse boodschappen, scholen, kinderopvang, gezondheidscentrum, cafés en restaurants en een bibliotheek. Aan de oostkant van Leidsche Rijn ligt het Antonius Ziekenhuis. Een ziekenhuis met een uitstekende reputatie.

De Haarrijnseplas

De Haarrijnse plas is een natuur- en recreatiegebied, dat ligt tussen Vleuten en de A2. De plas bestaat uit de oostplas en de westplas. In de oostplas kan bij mooi weer volop worden gezwommen, gesurft en gevaren (zonder motor). De westplas krijgt een rustiger karakter. Het is een heerlijke plek om te wandelen of te vissen. Langs de zuidoever komt een ecologische zone van ruim 50 hectare. 

De oude binnenstad

Zoekt u liever de drukte en gezelligheid van de stad op? Vanaf KubusEiland bereikt u het historische centrum van Utrecht binnen een half uur, of u nou de auto, de fiets of de trein pakt. In no time zit u op een terrasje aan de werfkelders van de Oudegracht.

Bereikbaarheid

Voor degene die met de trein reist, is in Leidsche Rijn centrum, Terwijde en Vleuten een NS-station. Reist u liever met de auto? De nieuwe op- en afrit Lage Weide biedt u een snelle aansluiting op de A2. Voor fietsers zijn in heel Leidsche Rijn fietspaden aangelegd. Wilt u met de bus reizen? De afgelopen jaren is ook een uitgebreid netwerk van snelle busverbindingen aangelegd.

Hulp en contact vrije kavels