Bouwprojecten Masterplan Talmalaan - Ontwikkelingen Staatsliedenbuurt

Mitros gaat bestaande en verouderde bouwblokken in de Staatsliedenbuurt slopen en vervangen door nieuwbouw. Het gaat om 150 sociale huurwoningen tussen de Troelstralaan, Kardinaal de Jongweg, Slotemaker de Bruïnestraat, Samuel Mullerstraat en Samuel van Houtenstraat.

Woningcorporatie Mitros is de eigenaar van deze woningen en verhuurt deze tot 2021 aan de SSH voor studentenhuisvesting. Mitros onderzoekt de mogelijkheid voor de bouw van maximaal 320 woningen. Er komen minstens 150 nieuwe sociale huurwoningen terug. Voor de overige woningen komt een gevarieerd woningaanbod.

Het college van B en W heeft het startdocument vastgesteld voor herontwikkeling van de complexen Lauwerecht 2 en 4 in de Staatsliedenbuurt in de wijk Noordoost.

Lees het definitief startdocument Lauwerecht 2 en 4 (Pdf, 761 kB)

Met het vaststellen van het startdocument geeft het stadsbestuur groen licht om dit project verder uit te werken tot een Stedenbouwkundig Programma van Eisen. In het Stedenbouwkundige Programma van Eisen wordt onder andere het aantal woningen en de invulling van het programma bepaald. De buurt wordt hierbij betrokken. Mitros houdt u hierover op de hoogte via de website van Mitros.

Naar informatie Mitros Lauwerecht 2 en 4

Hulp en contact Wijk Noordoost

Telefoon

14 030

E-mail

noordoost@utrecht.nl

 

Wijkwethouder

Linda Voortman
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur