Bouwprojecten Merwedekanaalzone

Merwedekanaal

De Merwedekanaalzone is een gebied van Punt Oog in Al tot en met Westraven. Het gebied waar vooral veel gaat veranderen, is ongeveer 60 hectare groot en ligt tussen de Dr. M.A. Tellegenlaan en de A12. Het wordt een stadswijk waar mensen met plezier kunnen wonen, werken en ontspannen.

Gezonde groei in de Merwedekanaalzone

Onderzocht wordt of het gebied kan veranderen en of er tot ongeveer 2030 tussen de 6.000 tot 10.000 woningen gebouwd kunnen worden. Dit zijn vooral koop- en huurappartementen maar ook eengezinswoningen. Zo bouwt Utrecht aan een gezonde en duurzame stad voor de toekomst. Een compacte stad die tot 2030 groeit van 340.000 naar 410.000 inwoners.

Bekijk het overzicht met feiten en cijfers over Merwedekanaalzone (pdf, 294 kB)

Wonen, werken en verblijven in Merwedekanaalzone

Kaders en milieueffecten

De gemeente wil een goede afweging maken tussen ambities en mogelijkheden in de Merwedekanaalzone. Daarvoor zijn een omgevingsvisie en milieueffectrapportage nodig. De gemeente heeft, samen met eigenaren, gebruikers en belanghebbenden, verder onderzocht hoe er op gezonde en duurzame wijze, in dit gebied woningen en andere functies gerealiseerd kunnen worden.

Meer over omgevingsvisie en milieueffectrapportage (MER)

Meer over Merwedekanaalzone en onze samenwerking met de stad (pdf, 661 kB)

Wat gebeurt er nu en wat is al zichtbaar?

Lees meer over de plannen voor de Eendrachtlaan 10, de 5 kantoorgebouwen aan de Europalaan 100-500, de Kanaalweg 59, Holland Casino en de nieuwe stadswijk aan het Merwedekanaal (voorheen Defensieterrein). Ook leest u wat er al zichtbaar is, zoals de opgeknapte openbare ruimte rond City Campus Max.
Meer informatie over de plannen en wat er al zichtbaar is

Hulp en contact Merwedekanaalzone

Telefoon

14 030

E-mail

merwedekanaalzone@utrecht.nl