Bouwprojecten Nieuws Merwedekanaalzone

Het laatste nieuws over de ontwikkelingen rond de Merwedekanaalzone.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in en blijf op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Merwedekanaalzone.

Inschrijven nieuwsbrief


Eerste editie Merwede Run groot succes

18-09-2018 | 130 hardlopers liepen vrijdag 14 september mee in de eerste editie van de Merwede Run: een hardloopwedstrijd dwars door het gebied waar de nieuwe stadswijk Merwede komt. De wethouder Merwedekanaalzone, Kees Diepeveen, loste het startschot vanaf VechtclubXL. Vandaaruit liepen de renners een parcours van 6 kilometer langs de verschillende bedrijfsgebouwen. Een bijzondere kennismaking met dit gebied en met elkaar.
Lees meer op de website van Merwede
Bekijk het filmpje

hardlopers

Buurtgesprekken Rivierenwijk en Transwijk druk bezocht

13-09-2018 | De buurtgesprekken in Transwijk en Rivierenwijk (op 3 en 12 september) waren druk bezocht. Tijdens deze avonden kon de buurt zien hoe hun woon- en werkomgeving eruit komt te zien en wat zij ervan gaat merken. Gemeente, eigenaren en ontwerpers waren aanwezig om de vele vragen te beantwoorden. Ook haalden zij reacties en suggesties op. We gaan de opbrengst nu verwerken in de plannen. Later volgt nog een uitgebreide terugblik op de beide avonden.

groep mensen bij presentatie
Foto: Susanne Sterkenburg

Merwede Pluktuin geopend

13-07-2018| Op 12 juli is de Merwede Pluktuin officieel geopend door Kees Diepeveen. Hij is de nieuwe projectwethouder voor Merwedekanaalzone. De wethouder en andere aanwezigen plukten bloemen en gaven ze weg aan bijvoorbeeld een voorbijganger.

'Pluk een bloem', 'speel hier' en 'rust hier uit'. Deze uitnodigende boodschappen zijn sinds kort te lezen op de borden bij de Merwede Pluktuin. In de Pluktuin kunt u bijvoorbeeld zelf een veldboeket plukken en samenstellen. De tuin ligt aan de Kanaalweg langs het Merwedekanaal, ter hoogte van de Balijebrug.

De Merwede Pluktuin biedt bezoekers en voorbijgangers van het gebied in ontwikkeling een fleurige kennismaking. Iedereen die er langskomt mag komen uitrusten en/of plukken. Het is een gebaar voor de buurt in de aanloop naar de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk Merwede. HIK Ontwerp heeft de pluktuin aangelegd in opdracht van de huidige gebiedseigenaren van Merwede.

Terugblik inloopbijeenkomst Defensieterrein

Op 11 juli was er een druk bezochte inloopbijeenkomst over de ontwikkelingen op het voormalige Defensieterrein. 

Lees verder over de inloopavond


Saneringswerk Wilheminawerf gestart

Begin juli is gestart met de graafwerkzaamheden aan Kanaalweg 59. Dit is nodig voor de voorbereiding van Wilhelminawerf, de bouw van 167 woningen op het terrein tegenover Parkhaven. De sanering van de grond duurt naar verwachting tot eind augustus. De eerste meter grond van het terrein wordt afgegraven en vervangen door nieuwe schone grond. Het af- en aanvoeren van de grond gaat met afgesloten vrachtwagens. Ontwikkelaar en aannemer verwachten verder minimale overlast voor de omgeving. De omwonenden zijn per brief geïnformeerd.


Kanaal30 geopend

Op 22 juni opende wethouder Kees Diepeveen Kanaal30, een nieuwe creatieve hotspot aan Kanaalweg 30. Dit gebouw biedt betaalbare werkplekken aan creatieve ondernemers. Ook biedt het gebouw een restaurant en ruimte voor evenementen voor organisaties en bedrijven. Eigenaar BPD heeft het gebouw voor drie jaar beschikbaar gesteld aan Kanaal30 tot aan de ontwikkeling van het gebied. Afgelopen half jaar heeft Kanaal30 hard gewerkt om de voormalige drukkerij om te bouwen tot bruisende broedplaats. 


Voormalig defensieterrein schoon opgeleverd

Wethouder Kees Geldof (links) krijgt een oude lichtschakelaar overhandigd van Roger Bos (Rijksvastgoedbedrijf).

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het voormalige defensieterrein aan de Kanaalweg schoon opgeleverd aan de gemeente. Na een ingewikkelde sloop- en saneringsoperatie was het terrein van zo'n 7,4 hectare klaar voor de overdracht.

Lees het persbericht van het RijksvastgoedbedrijfHulp en contact Merwedekanaalzone

Telefoon

14 030

E-mail

merwedekanaalzone@utrecht.nl