Bouwprojecten Nieuws Merwedekanaalzone

Het laatste nieuws over de ontwikkelingen rond de Merwedekanaalzone.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in en blijf op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Merwedekanaalzone.

Inschrijven nieuwsbrief


Groen licht voor 6.000 woningen Merwedekanaalzone

08-02-2018 | De gemeenteraad heeft op 8 februari de omgevingsvisie Merwedekanaalzone en de milieueffectrapportage (MER) vastgesteld. Hier kan nu een levendige, energiezuinige en groene Utrechtse stadswijk komen. De komende 15 jaar komen hier in ieder geval 6.000 nieuwe woningen en bijbehorende werkgelegenheid en voorzieningen. De raad heeft ook het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van het voormalige Defensieterrein vastgesteld.

Aanpassingen omgevingsvisie

De raad heeft een aantal punten in de omgevingsvisie Merwedekanaalzone aangepast:

  • type woningen (aandeel sociale woningbouw en middeldure huur)
  • bruggen voor langzaam verkeer
  • gezond stedelijk leven
  • werkgelegenheid
  • het actief betrekken van met name bewoners in de omliggende buurten

 Lees verder in het persbericht


Raad besluit op 8 februari over de Omgevingsvisie

02-02-2018 | De bespreking van de Omgevingsvisie Merwedekanaalzone en het bestemmingsplan Defensieterrein is doorgeschoven naar de raadsvergadering van donderdag 8 februari vanaf 10:30 uur. De verwachting is dat de raad dan een besluit neemt. Tijdens de raadsvergadering van 1 februari was er geen tijd meer voor deze agendapunten.

Bekijk de informatie op de agenda van de gemeenteraad


Hoogste punt Jongeriuscomplex bereikt

20-12-2017 | Het monumentale Jongeriuscomplex aan de Kanaalweg kreeg in november 2017 zijn twee lichttorens terug. Met de plaatsing van de glazen torens heeft de restauratie van het kantoor het hoogste punt bereikt. Eerder werden al 60 gerestaureerde glas-in-lood panelen teruggeplaatst. Als de restauratie klaar is, biedt ook het kantoor volgend jaar ruimte aan vergaderingen en congressen.

de hoogtse toren en glas in lood ramen jongeriuscomplex

Ruimte voor startende en groeiende bedrijven

Hoge gebouwen aan de Europalaan 100-500, vanaf boven genomen

19-12-2017 | Aan Europalaan 100 in de Merwedekanaalzone is er sinds kort een nieuwe werklocatie, speciaal voor starters en groeiende bedrijven. De werklocatie is 4.600m2 groot en kan enkele tientallen bedrijven huisvesten. Eind november 2017 waren er al 3 huurcontracten getekend en verschillende ruimtes in optie genomen.

Lees meer hierover in de raadsbrief


Raadsinformatiebijeenkomst 12 december

19-12-2017 | Op 12 december heeft de gemeenteraad een raadsinformatiebijeenkomst gehouden over de Omgevingsvisie Merwedekanaalzone en het Bestemmingsplan Defensieterrein. Heel veel belanghebbenden hebben toen meegepraat. Benieuwd naar de inbreng?

Lees de bijlagen op de website van de gemeenteraad

Op 9 januari 2018 praat de raad verder over de plannen. We verwachten dat de raad tijdens de raadsvergadering van 1 februari 2018 een besluit neemt.


Druk bezocht stadsgesprek over schetsontwerp Merwede

30-11-2017 | Gisteren was het stadsgesprek over het schetsontwerp Merwede. De avond was erg druk bezocht, ruim 130 bewoners en andere belangstellenden gingen in gesprek met de gezamenlijke eigenaren en het ontwerpteam. Thema's waar het vooral over ging waren:

  • mobiliteit
  • leefstijlen en woontypes
  • architectuur en sfeer
  • duurzaamheid
  • Merwedepark

Ook wethouder Paulus Jansen was de hele avond aanwezig. Het was een inspirerend avond met veel enthousiasme.

Hoe nu verder?

De komende maanden werken de gezamenlijke eigenaren samen met belanghebbenden het schetsontwerp verder uit tot een voorlopig ontwerp. Het uiteindelijke plan wordt in het voorjaar 2018 aan het college van B en W aangeboden.

Lees het verslag en bekijk de sfeerimpressie van de avond (pdf, 1,4 MB)

Bekijk het schetsontwerp Merwede (pdf, 48,0 MB)


Ontdek de Merwedekanaalzone

23-11-2017 | Is de Merwedekanaalzone voor u nog een onbekend gebied? Zou u er weleens willen kijken, maar heeft u geen idee waar te beginnen? Neem dan de gids Ontdek Merwedekanaalzone mee (geprint of in uw smartphone) en ontdek dit kansrijke stuk van Utrecht. De routekaart leidt u langs de vele plekken waar veranderingen zichtbaar worden. Over elke plek vertellen we wat. Dus stap op de fiets en ontdek de Merwedekanaalzone.

Op 28 oktober gingen 20 enthousiaste lezers van de digitale nieuwsbrief u al voor. Lees meer in het nieuwsbericht 'Veel enthousiasme tijdens fietstocht'.


Hulp en contact Merwedekanaalzone

Telefoon

14 030

E-mail

merwedekanaalzone@utrecht.nl