Bouwprojecten Nieuws Merwedekanaalzone

Het laatste nieuws over de ontwikkelingen rond de Merwedekanaalzone.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in en blijf op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Merwedekanaalzone.

Inschrijven nieuwsbrief


Grote M van Merwede geplaatst

16-11-2018 | Op 16 november is een grote M geplaatst, een kunstwerk dat symbool staat voor de samenwerking aan de nieuwe stadswijk Merwede. Gekozen is voor een in het oog springende plek langs het Merwedekanaal, met veel voorbijgangers.

Een grote letter M is geplaatst op een grasveldje naast het Merwedekanaal.

Tijdelijk wonen Europalaan 100-500 verlengd

16-11-2018 | Het college stemt in met verlenging van 5 naar 10 jaar van het tijdelijk wonen aan Europalaan 100-500. Ook de horeca- en vergaderruimtes in de laagbouw kunnen nu tot 2027 blijven. Eigenaar Boron had om deze verlenging gevraagd, omdat nog niet zeker is wanneer de definitieve herontwikkeling van dit gedeelte van de Merwedekanaalzone begint.

Met dit besluit speelt het college in op de woningbehoefte in Utrecht en de wens om al verder te experimenteren met het combineren van wonen, werken en recreëren in de Merwedekanaalzone. Op 1 mei 2017 kwamen de eerste bewoners in het getransformeerde kantoorpand wonen. Onder de naam Stadspoort Zuid zijn inmiddels alle 71 appartementen bewoond. Begin dit jaar opende Southpark de deuren van haar horeca- en vergaderruimtes in gebouw 100 en het grote parkeerterrein achter gebouw 200 heeft een groene invulling gekregen. Daarnaast zijn binnen de bestaande kantoorbestemming de Stadstuin, Kan-toren en de startup-hub ./Utrecht gevestigd.


Terugblik buurtgesprekken Rivierenwijk en Transwijk

17-10-2018 | Benieuwd naar de buurtgesprekken in Transwijk en Rivierenwijk op 3 en 12 september?  Tijdens deze avonden kon de buurt een indruk krijgen hoe hun woon- en werkomgeving eruit komt te zien en wat zij ervan gaat merken. We blikken nu terug op deze avonden en de reacties en suggesties die we hebben opgehaald.

Bekijk het overzicht van de hoofdpunten


Eerste editie Merwede Run groot succes

18-09-2018 | 130 hardlopers liepen vrijdag 14 september mee in de eerste editie van de Merwede Run: een hardloopwedstrijd dwars door het gebied waar de nieuwe stadswijk Merwede komt. De wethouder Merwedekanaalzone, Kees Diepeveen, loste het startschot vanaf VechtclubXL. Vandaaruit liepen de renners een parcours van 6 kilometer langs de verschillende bedrijfsgebouwen. Een bijzondere kennismaking met dit gebied en met elkaar.
Lees meer op de website van Merwede
Bekijk het filmpje

hardlopers

Hulp en contact Merwedekanaalzone

Telefoon

14 030

E-mail

merwedekanaalzone@utrecht.nl