Bouwprojecten Opaalweg: bouw appartementengebouw

Fase project
In voorbereiding

Start bouw
Maart 2021

Op de hoek van Opaalweg en Waterlinieweg komt een appartementengebouw. Dit gebouw bestaat uit 10 woonlagen met 200 studentenwoningen.

Wat komt er?

Op onderstaande afbeelding ziet u een impressie van het complex, gezien vanaf de Opaalweg. Het gebouw is zo geplaatst dat de entree van het gebouw aan de achterzijde ligt, richting de Waterlinieweg. De gemeente Utrecht grijpt deze kans aan om de groene, openbare tuin om het gebouw heen opnieuw aan te leggen. Er komt een pad door de tuin heen, zodat er makkelijk door iedereen in de buurt een ommetje gemaakt kan worden.

appartemenetengebouw met gekleurde blokken en eed groen veldje ervoor. Foto: Klunder Architecten

Voorlopige planning

Nog in 2020 wordt gestart met het bouwrijp maken van de kavel aan de Opaalweg. Dat houdt in dat we het bouwterrein gereed maken voor de start van de bouw. We halen de lage struiken weg en kappen een deel van de bomen. We leggen  de riolering aan en zorgen ervoor dat het bouwverkeer op een veilige manier de bouwkavel op en af kan. Het bouwverkeer zal voornamelijk over de busbaan rijden, zodat u als omwonende daar zo min mogelijk last van heeft.

We verwachten dat de bouw van het complex rond maart 2021 van start zal gaan. De oplevering van het complex en de tuin verwachten we eind 2022.

Hulp en contact Opaalweg

Telefoon

14 030

E-mail

zuid@utrecht.nl