Bouwprojecten Post Utrecht: verbouwing postkantoor Neude

Fase project
In uitvoering

Planning
Voorjaar 2020

Het voormalige postkantoor aan de Neude wordt verbouwd tot Post Utrecht. Het gebouw krijgt een publieke functie met de nieuwe centrale bibliotheek, winkels, versmarkt, horeca en een fietsenstalling. De gemeente pakt ook de openbare ruimte aan.

Lees alles over de verbouwing van Post Utrecht op www.postutrecht.com

Werkzaamheden openbare ruimte

Wat gaat er gebeuren?

We pakken de openbare ruimte rondom Post Utrecht aan. Dit is nodig omdat het oude gebouw na de verbouwing een andere invulling krijgt. Maar ook om het gebouw toegankelijker te maken.

  • We vervangen de bestrating in de Drakenburgstraat, Oudegracht, Potterstraat en de Neude.
  • We werken aan de toegankelijkheid van het pand.
Planning
WanneerWat
Januari - maart 2020Opnieuw inrichten Neudezijde en Drakenburgstraat
Januari - maart 2020Opnieuw inrichten Potterstraat
Maart 2020Verbouwing Post Utrecht en werkzaamheden openbare ruimte afgerond

Bereikbaarheid

Van januari tot en met maart 2020 rijdt het bouwverkeer tijdelijk over het plein van de Neude. Dit om de afbouwperiode van Post Utrecht zo kort mogelijk te houden. De route over het plein markeren we met een verkeersafscheiding en verkeersborden.

Wij proberen de overlast tot een minimum te beperken. De Neudeflat en de woningen, winkels en de horeca aan de Drakenburgstraat, Oudegracht en Neude blijven altijd bereikbaar.

Fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers zijn de routes over de oostzijde van de Oudegracht en de Neude-Schoutenstraat toegankelijk. Voetgangers kunnen langs de verkeersafscheiding over de Neude lopen.

Bevoorradingsverkeer

Het bevoorradingsverkeer kan geen gebruikmaken van de in- en uitgang van het voetgangersgebied bij de Drakenburgstraat en de oostzijde Oudegracht. Bevoorradingsverkeer voor de Vinkenburgstraat en Neude kan binnen de venstertijden de reguliere route gebruiken.

Hulp en contact Post Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

centrum@utrecht.nl

Uw mening