Bouwprojecten Kantorenpark Rijnsweerd

Sfeerimpressie Rijnsweerd

Kantorenpark Rijnsweerd ligt strategisch tussen de oostelijke binnenstad en het Utrecht Science Park. Het kantorenpark met voornamelijk grote kantoorpanden raakt verouderd. Daarom willen gemeente, eigenaren en huurders het gebied veranderen in een aantrekkelijk werk- en woongebied.

Van kantorenpark naar woon- en werkgebied

Het 'Ambitiedocument Rijnsweerd, van kantorenpark naar woon- werkgebied’ en de bijbehorende reactienota is op 16 oktober 2018 door het college vastgesteld en ter informatie verzonden aan de gemeenteraad. Samen met de gebiedspartners werkt de gemeente de aanpak van het vervolg de komende maanden verder uit.

Doel is om het kantorenpark Rijnsweerd op een gezonde manier economisch en ruimtelijk te ontwikkelen, in relatie tot het naastgelegen Utrecht Science Park en het gebied beter te verbinden met de stad. Om dit te bereiken is het toevoegen van woningen essentieel, zodat een meer levendig gebied ontstaat.

Lees meer over de plannen in het Ambitiedocument kantorenpark Rijnsweerd (pdf, 9,0 MB).

Informatieavond 14 november

Op woensdag 14 november 2018 is er een informatieavond met meer informatie over het Ambitiedocument en het vervolgproces en over de concrete plannen voor woningbouw op de Archimedeslaan 16. U moet zich hiervoor aanmelden. Meer informatie leest u in de uitnodiging (pdf, 153 kB).

Informatieavond februari 2018

Op 7 februari 2018 bezochten ruim 130 mensen de informatieavond over het concept Ambitiedocument. Zij bespraken met de gemeente en stichting Kantorenpark Rijnsweerd de dromen en ambities voor dit gebied. Daarnaast was er gelegenheid om een reactie op het document te geven. Op het document zijn 27 reacties binnengekomen van onder meer bewoners van Rijnsweerd Zuid. Alle reacties zijn van een antwoord voorzien (pdf, 368 kB). Een aantal ervan heeft geleid tot aanpassingen van het concept Ambitiedocument. Reacties gingen vooral over parkeren, behoud van waardevol groen, bereikbaarheid, pro-actiever betrokken willen worden bij het vervolgproces en over de precieze gebiedsgrens waarop het ambitiedocument betrekking heeft.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de opgave Utrecht Science Park en Rijnsweerd?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Ligging

Het gebied raakt aan de A28, A27, de weilanden van De Bilt en het Utrecht Science Park. Omringd door uitnodigend groen, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en park Bloeyendael.

Hulp en contact Utrecht Science Park en Rijnsweerd

Telefoon

14 030 

E-mail

uspenrijnsweerd@utrecht.nl