Bouwprojecten Utrecht Science Park

Aan de oostelijke rand van Utrecht ligt het Utrecht Science Park (voorheen De Uithof). Samen met het ernaast gelegen kantorenpark Rijnsweerd is dit de economische motor van de stad en de regio. Hier werken mensen uit het onderwijs, onderzoek, gezondheidszorg en bedrijfsleven samen aan het verbeteren van gezondheid en kwaliteit van leven. Het Utrecht Science Park is het grootste wetenschaps- en kennis (science)park van Nederland.

Wat gaat er gebeuren en waarom

In het Utrecht Science Park werken we de komende jaren aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid. Momenteel werken we aan een omgevingsvisie. Die maken we samen met de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en met inbreng van andere gebruikers en buren.

Wat is een omgevingsvisie?

In een omgevingsvisie staan de wensen en doelen voor het gebied voor de (verre) toekomst: welke ontwikkelingen zijn wenselijk en welke kwaliteiten en waarden moeten we houden of beschermen? Een omgevingsvisie maken we met inbreng van allerlei partijen en betrokken in het gebied. De omgevingsvisie voor het USP is onderdeel van de omgevingsvisie Utrecht.

Bekijk de startnotitie (pdf, 216 kB)

Tweede grote bijeenkomst: USP Lab 2

Op 11 maart presenteren we waar we op dit moment staan tijdens het online USP Lab 2. Iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van het gebied is welkom. De uitkomsten van de participatie tot nu toe hebben we daarbij gebruikt: de vragenlijst, het USP Lab 1 en een aantal online sessies in 2020.

Lees meer over de omgevingsvisie USP op www.uspomgevingsvisie.nl

Bereikbaarheid

Leefbaarheid en wonen

Utrecht kiest in haar ruimtelijke strategie om binnen het stedelijk gebied voldoende nieuwe woningen te bouwen, zodat de natuurgebieden rond de stad behouden blijven. In de Merwedekanaalzone, het stationsgebied, Utrecht Science Park en Rijnsweerd en Leidsche Rijn wil Utrecht een flink deel van de bevolkingsgroei opvangen. Bij de ontwikkeling van deze gebieden staat ‘gezond stedelijk leven voor iedereen’ centraal.

Onderzoek en onderwijs

Wat is Utrecht Science Park

De 322 hectare waarop het Utrecht Science Park ligt, zijn belangrijk voor Utrecht. In dit stukje stad:

  • werken elke dag ruim 26.000 mensen
  • staan meer dan 108 bedrijven
  • studeren ruim 50.000 studenten, waarvan er 2.500 in dit gebied wonen

Lees meer informatie over het Utrecht Science Park.

Hulp en contact Utrecht Science Park en Rijnsweerd

Telefoon

14 030 

E-mail

uspenrijnsweerd@utrecht.nl