Bouwprojecten Visie Maarschalkerweerd

De gemeente Utrecht wil Maarschalkerweerd ontwikkelen tot een aantrekkelijk en goed bereikbaar gebied. Een gebied waar Utrechters en bezoekers kunnen sporten en ontspannen in een parklandschap. Dit staat in het Concept Ontwikkelperspectief Maarschalkerweerd.

Maarschalkerweerd ligt aan de oostkant van de stad. Het gebied is vooral bekend als sportgebied en verbindt de stad met de landgoederen van Amelisweerd.

Wat gaat er gebeuren en waarom?

  • Utrecht krijgt meer inwoners die willen sporten en ontspannen. De gemeente vindt het belangrijk dat hier goede en voldoende mogelijkheden voor zijn. 
  • Versterken van het groen. Het Concept Ontwikkelperspectief laat zien hoe Maarschalkerweerd samen met Amelisweerd een belangrijk gebied voor groen en sport kan worden. De Kromme Rijn en de 4 forten Lunetten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie spelen hierbij een belangrijke rol. 
  • Stadion Galgenwaard en de stationsomgeving Lunetten worden aantrekkelijke, levendige stedelijke plekken voor wonen, werken en ontmoeten.

Lees meer over de plannen voor Maarschalkerweerd in het Concept Ontwikkelperspectief Maarschalkerweerd (pdf, 6,6 MB)

Inloopavond 15 oktober

Op 15 oktober 2019 is er inloopbijeenkomst om vragen te stellen en meer informatie te krijgen.

  • Waar: Fort Lunet I, Koningsweg 290
  • Hoe laat: tussen 17.00 tot 19.30 uur

De locatie is uitstekend bereikbaar per fiets, maar niet toegankelijk voor auto’s. Komt u met de auto, dan kunt u uw auto parkeren in de parkeergarage van Stadion Galgenwaard. Daarna is het 5 minuten lopen.

Om enig idee te krijgen hoeveel mensen wij kunnen verwachten, verzoeken wij u om u aan te melden via  noordoostoostzuid@utrecht.nl

Reageren

U kunt op het Concept Ontwikkelperspectief Maarschalkerweerd reageren. Dit kan tot eind oktober via noordoostoostzuid@Utrecht.nl.

Uw reacties willen wij graag meenemen om te komen tot een definitief Ontwikkelperspectief. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over het Ontwikkelperspectief.

Hulp en contact Maarschalkerweerd

Telefoon

14 030

E-mail

noordoostoostzuid@utrecht.nl

Uw mening