Wonen in Veemarkt Nieuws wonen in Veemarkt

Veemarkt een van de duurzaamste wijken in Nederland

Er is veel gebeurd, we zijn 10 jaar terug gestart met hoge eisen van het bestuur zoals:

  • de wijk moest ‘toonaangevend duurzaam’ worden
  • tot stand komen met ‘innovatieve participatie’
    We hebben bij de start een duidelijk, meetbare vertaling  gemaakt van de doelen. De doelen zijn gehaald.

Duurzaamheid

Voor duurzaamheid zijn de doelen zelfs ruimschoots gehaald. De nagestreefde DPL (Duurzaamheidsprestatie op locatie) score van gemiddeld 7,7 is uiteindelijk een 7,9 geworden. Dat is de op 1 na hoogste score ooit behaald onder 130 gemeten wijken. Veemarkt is daarmee een van duurzaamste wijken van Nederland!

Participatie

Inbreng door mogelijke bewoners, buren, belangengroepen, architecten, bouwers is nadrukkelijk in het uiteindelijke plan terechtgekomen. Je kunt zeggen dat het belangrijkste van het plan bepaald is in de participatie.

Een prachtige pluim

Het project heeft pas geleden de toekenning gekregen van de Bond van Nederlandse Architecten van de prijs ‘beste gebouw 2018’ in de categorie ‘particuliere woonbeleving’. Dit betreft Superlofts blok Y (vooraan links aan de Sartreweg). Met ‘Lof ook voor het innovatieve bouwproces, dat mogelijkheden opent voor nieuwe manieren van (samen) wonen en stad maken.’

Lees de eindpresentatie van de evaluatie Veemarkt  (pdf, 2,6 MB)

Nieuwsbrief wijkbureau Noordoost

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws uit de wijk Noordoost? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van wijkbureau noordoost.

Inschrijven nieuwsbrief Noordoost