Wonen in Veemarkt Over Veemarkt

Het voormalig veemarktterrein is een waardevolle en gewilde locatie in de stad. Het gebied ligt op fietsafstand van het centrum en het afwisselende buitengebied. Bovendien is Veemarkt uitstekend ontsloten voor zowel het fiets- als het autoverkeer. Op deze mooie plek in de stad komen ongeveer 630 nieuwe woningen. Naast wonen is er ook ruimte voor werken aan huis en kleinschalige bedrijvigheid.

Gevarieerde wijk

Veemarkt wordt een gemengde stedelijke woonwijk met huurwoningen, sociale koopwoningen en vrije sector woningen. Wat cijfers: in de wijk is straks de woningdichtheid ongeveer 50-55 woningen per hectare. Ter vergelijking: in de wijken Voordorp en Tuindorp is de woningdichtheid ongeveer 35-40 woningen per hectare en Wittevrouwen zit op zo'n 80 woningen per hectare.

Een groot deel van de woningen wordt (mede) door bewoners zelf ontworpen. Dat levert ongetwijfeld een bijzonder straatbeeld op: een variatie aan gevels en architectuurstijlen, verschillende hoogtes, breedtes en materialen.
De meeste woningen worden gebouwd in gesloten bouwblokken, wat aan de binnenkant veel ruimte overlaat voor parkeren, veilig spelen en (gemeenschappelijk) groen.

Wat maakt deze wijk bijzonder?

  • Bewoners maken de wijk
  • Duurzaam en toekomstgericht bouwen
  • Wonen en werken gaan goed samen

 

Duurzaam bouwen en wonen

Eén van de belangrijkste uitgangspunten voor de wijk Veemarkt is dat het een duurzame wijk wordt. Concreet houdt dat in dat woningen een GPR (duurzaamheidsscore) hebben van tenminste 7.5 en een EPC (energieprestatie) van 0.3. Dit wordt onder andere bereikt door goede isolatie en gebruik van zonnecellen. Andere initiatieven op het gebied van duurzaamheid worden van harte toegejuicht.

Voordelen duurzaam huis

  • u bewoont een huis van hoge kwaliteit, waar toekomstbestendig wonen en milieuvriendelijkheid hand in hand gaan
  • uw huis behoudt zijn waarde meer dan gemiddeld
  • uw huis is door de energiemaatregelen aangenaam, energielasten zijn door isolatie en zonne-energie lager
  • uw woning is in gebruik en onderhoud goedkoper dan een minder duurzaam huis, waarmee uiteindelijk ook de totale woonlasten lager zijn

Meer informatie

Voorzieningen Veemarkt

Hulp en contact Wonen in veemarkt

Telefoon

14 030

E-mail

woneninveemarkt@utrecht.nl

Facebook

Zelfbouw in Utrecht

Nieuwsbrief

Aanmelden