Bouwprojecten Zorgcentrum Rosendael, Indusdreef: herontwikkeling

Zorgorganisatie Careyn gaat haar zorgcentrum Rosendael opnieuw ontwikkelen. Het gebouw aan de Indusdreef is oud en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Careyn, gemeente Utrecht en projectontwikkelaar Vorm dachten na over de mogelijkheden.

Het plan in het kort

Careyn wil op deze plek ongeveer 100 appartementen maken in 2 zorggebouwen voor mensen die  intensieve zorg nodig hebben. Het worden appartementen waar mensen zo lang mogelijk kunnen blijven wonen. Op de begane grond zijn mogelijkheden voor maatschappelijke voorzieningen. Bijvoorbeeld voorzieningen voor welzijn en ontmoeting, waar ook andere mensen in de buurt gebruik van kunnen maken.

Als de 2 zorggebouwen klaar zijn, gaan we het oude gebouw slopen en bouwen we 90 eengezinswoningen gebouwd. Deze woningen grenzen aan het park de Gagel.

Hoe gaat het verder?

We moeten het bestemmingsplan aanpassen om ook gewoon wonen (zonder zorg) mogelijk te maken op deze plek. Eerst kijken we aan welke eisen het bouwplan moet voldoen. Dit komt in een stedenbouwkundig programma van eisen. Uw reacties en ideeën tijdens de inloopavond nemen wij daarin mee.

Planning

  • Na de zomer: omwonenden krijgen een wijkbericht over de plannen
  • Na de zomer: tweede inloopavond met de mogelijkheid te reageren op het stedenbouwkundig programma van eisen
  • Begin 2018 (verwachting): start procedure aanpassen van het bestemmingsplan

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

Rosendael@utrecht.nl