Bouwprojecten Zorgcentrum Rosendael: opnieuw ontwikkelen

Fase project
Plannen maken

Geplande bouw
2020/2021

Het zorgcentrum Rosendael wordt opnieuw ontwikkeld. Het gebouw aan de Indusdreef is oud en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Het plan is om een nieuw zorggebouw te bouwen. Ook komen er woningen op het terrein.

Wat komt er?

  • Ongeveer 100 appartementen voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Zij kunnen daar dan zo lang mogelijk blijven wonen.
  • Maatschappelijke voorzieningen op de begane grond. Bijvoorbeeld voorzieningen voor welzijn en ontmoeting, waar ook andere mensen in de buurt gebruik van kunnen maken.
  • Eengezinswoningen. Deze woningen grenzen aan het park de Gagel. De woningen zorgen voor een gevarieerd woonaanbod in de wijk.

Bestemmingsplan en stedenbouwkundig plan

Het zorggebouw past binnen het huidige bestemmingsplan. Om ook de eengezinswoningen te kunnen bouwen, is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Het stedenbouwkundig programma van eisen (SPvE) is bijna klaar. Na het vaststellen van het bestemmingsplan gaat de projectontwikkelaar een verzoek indienen voor een aanpassing van het bestemmingsplan en gaat een bouwvergunning voor de eengezinswoningen aanvragen.

Planning

Sinds  2018 ligt het project stil. De zorgorganisatie denkt opnieuw na over de invulling van dit gebied. Misschien gaan ze in de loop van 2019 verder. Ze nemen dan contact met de gemeente op om dit af te ronden. Dan kunnen we het stedenbouwkundig programma van eisen (SPvE) definitief maken.

Wat is er al gebeurd?

Op 5 juli 2017 was er een inloopbijeenkomst. We informeerden omwonenden over:

  • de plannen die er lagen voor het opnieuw ontwikkelen van zorgcentrum
  • de bouw van de 100 appartementen in een zorggebouw met 2 woontorens
  • de bouw van 90 eengezinswoningen op de plek van het oude zorgcomplex

Hulp en contact Wijkbureau Overvecht

Telefoon

14 030

E-mail

overvecht@utrecht.nl

 

Wijkwethouder

Kees Diepeveen
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

Zamenhofdreef 17, Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur