Herstel werf Oudegracht tussen Stadhuisbrug en Bezembrug

Fase project
In voorbereiding

Planning
Uitvoering: Begin 2023 – eind 2023

De walmuur aan de westzijde van de Oudegracht tussen de Stadhuisbrug en de Bezembrug moet hersteld worden. Voordat we starten, onderzoeken we wat nodig is voor het herstel van de walmuur en wat er nodig is voor de werfkelders.

Wat gaan we doen?

De walmuur aan de westzijde van de Oudegracht, tussen de Stadhuisbrug en de Bezembrug is aan vervanging toe. Dit is het deel tussen huisnummer 157 en 169. In 2021 hebben we een tijdelijke constructie geplaatst om de walmuur op zijn plek te houden. We starten met de voorbereiding van het herstel van de walmuur.

Van gevel tot gevel

Werven, muren, kelders, bruggen, water en wegen zijn allemaal nauw verweven. We onderzoeken of er naast de walmuur nog meer werkzaamheden nodig zijn op dit deel van de Oudegracht. Bijvoorbeeld aan kelders en kabels en leidingen van nutsbedrijven. Eneco wil hier de stadsverwarming vernieuwen. We kijken of de uitvoering ook tegelijkertijd kan. Deze aanpak noemen we ‘van gevel tot gevel’.

Voordat we starten, willen we een goed beeld krijgen van mogelijke aandachtspunten en wensen. Dit doen we door:

  • gesprekken met eigenaren van de werfkelders
  • onderzoek op de werf, bijvoorbeeld naar de ondergrond
  • onderzoek in werfkelders en panden
  • een bijeenkomst met de buurt (het burenoverleg).

Op basis hiervan bepalen we of er nog meer werkzaamheden nodig zijn naast het herstel van de walmuur en wanneer we dit doen.

Hulp en contact Werven

Telefoon

14 030 

E-mail

werven@utrecht.nl