Herstel kelders en muren Herstellen walmuur Oudegracht tussen Viebrug en Jansbrug

Fase project
In voorbereiding

Planning
Uitvoering: eind 2022 - half 2023

We herstellen de walmuur aan de oostzijde van de Oudegracht tussen de Viebrug en de Jansbrug. Deze werkzaamheden zijn gepland vanaf eind 2022. Voordat we starten, onderzoeken we wat nodig is voor het herstel van de walmuur en wat er nodig is voor de werfkelders.

Wat gaan we doen?

De walmuur aan de oostzijde van de Oudegracht, tussen de Viebrug en de Jansbrug is aan vervanging toe. Dit is het deel tussen huisnummer 110 en 122. In 2017 hebben we een tijdelijke constructie geplaatst om de walmuur op zijn plek te houden. Eind 2022 willen we starten met het herstel van de walmuur.

Van gevel tot gevel

Werven, muren, kelders, bruggen, water en wegen zijn allemaal nauw verweven. We onderzoeken of er naast de walmuur nog meer werkzaamheden nodig zijn op dit deel van de Oudegracht. Bijvoorbeeld aan kelders en kabels en leidingen van nutsbedrijven. We kijken of de uitvoering ook tegelijkertijd kan. Deze aanpak noemen we ‘van gevel tot gevel’.

Voordat we starten, willen we een goed beeld krijgen van mogelijke aandachtspunten en wensen. Dit doen we door:

  • Gesprekken met eigenaren van de werfkelders
  • Onderzoek op de werf, bijvoorbeeld naar de ondergrond
  • Onderzoek in werfkelders en panden
  • Een bijeenkomst met de buurt (het burenoverleg)

Op basis hiervan bepalen we of er nog meer werkzaamheden nodig zijn naast het herstel van de walmuur en wanneer we dit doen.

Hulp en contact Werven

Telefoon

14 030 

E-mail

werven@utrecht.nl