Herstel kelders en muren Onderhoud waterspuwers en bestrating

Fase project
In uitvoering

Waarschijnlijk klaar
Eind juni 2022

Van april tot eind juni 2022 krijgen de waterspuwers en de bestrating rondom bomen in het wervengebied een opknapbeurt. Alle 1.100 spuwers worden stuk voor stuk gecontroleerd en ontstopt.

Verstopte spuwers kunnen soms namelijk zorgen voor wateroverlast in de kelders. Ook gaan er stratenmakers aan de slag om de bestrating van de werven weer netjes te maken.

Waterspuwers

We gaan alle spuwers, buizen en putjes in het gebied controleren. We maken ze schoon en repareren ze als dat nodig is. Deze waterspuwers voeren regenwater af dat via de straat in de bodem zakt. Via een buis met gaatjes komt het uit bij een spuwer aan de werf.

In de werf zit vaak een spuwerput met grind, waarin het water langzaam wegzakt. Deze kunnen verstopt raken of beschadigen. Als het water niet goed wegloopt, kan dit uiteindelijk zorgen voor wateroverlast bij werfkelders.

Werven weer hobbelvrij

Op een aantal plekken drukken boomwortels de stenen op de werf omhoog. Ook verdwijnen er soms stenen. Op een werf met hobbels kun je makkelijk struikelen. De komende maanden gaan 2 stratenmakers het wervengebied door om deze plekken te repareren. Zo liggen de werven er in de zomer weer mooi en strak bij.

Wat merkt u ervan?

Het werk gebeurt zoveel mogelijk vanaf het water. Helaas weten we niet wanneer we precies bij uw in de buurt aan het werk zijn. U hoeft niet thuis te zijn voor de werkzaamheden.

Hebt u spullen op de werf staan in de buurt van de spuwers of ongelijke bestrating? Dan is het fijn als u die weg kunt halen. Onze medewerkers kunnen er dan goed bij. De werktijden zijn tussen 07.00 en 16.00 uur. Waar terrassen zijn, zal alleen in de ochtenden gewerkt worden.

Vragen of klachten

Hebt u vragen of wilt u specifieke klachten over uw spuwer of werfbestrating doorgeven? We verzamelen al uw opmerkingen en geven deze mee aan de onderhoudsploegen.

Hulp en contact Werven

Telefoon

14 030 

E-mail

werven@utrecht.nl