Bouwprojecten Galgenwaard en omgeving herontwikkelen

Fase project

In voorbereiding

Planning

Vanaf 2023

Galgenwaard en omgeving wordt een bijzonder stukje nieuwe stad. Het startschot is gegeven om plannen te maken voor ‘het nieuwe Galgenwaard’. Deze plannen maken wij samen met 2 andere initiatiefnemers.

Galgenwaard is een unieke plek, bekend bij iedere Utrechter. Het nieuwe Galgenwaard wordt een levendige plek voor wonen, werken, leren, sport, gezondheid en vrije tijd. Een plek waar de openbare ruimte groen, creatief en uitnodigend is. Een plek waar Utrechters graag komen. Ook als FC Utrecht niet hoeft te spelen.

Wat gaan we doen?

Samen met initiatiefnemers, Galgenwaard Onroerend Goed B.V. en Herculestoren Utrecht C.V. (de eigenaren van het vroegere Van Lanschotkantoor), onderzoeken we hoe we Galgenwaard en directe omgeving kunnen vernieuwen. Sport blijft binnen het nieuwe Galgenwaard natuurlijk een belangrijke plek houden. Maar we willen er ook extra woningen, werkplekken en nieuwe voorzieningen voor elkaar krijgen. In het intentiedocument staan de ambities en onderzoeksvragen voor de ontwikkeling van dit gebied. Dit document is op 20 april 2021 vastgesteld.

Bekijk het intentiedocument

Middelpunt van Maarschalkerweerd

De ontwikkeling van het gebied sluit goed aan bij de ambities uit het Ontwikkelperspectief Maarschalkerweerd (pdf, 8 MB) van 9 juli 2020 en de Ruimtelijke Strategie Utrecht. Binnen Maarschalkerweerd heeft stadion Galgenwaard en omgeving een bijzondere plek. Het doel is om van stadion Galgenwaard het (sport)icoon van het gebied en een podium voor de stad te maken. Het nieuwe Galgenwaard, inclusief omgeving, moet hèt middelpunt van Maarschalkerweerd worden. Een omgeving met woningen voor verschillende doelgroepen en een omgeving voor werken, leren, sporten, gezondheid en ontspanning. Een gebied waar het prettig is voor fietsers en voetgangers. Daarnaast een plek waar de Kromme Rijn weer een zichtbare plek krijgt. Sport blijft binnen het nieuwe Galgenwaard natuurlijk een belangrijke plek houden.

Op de hoogte blijven en meedenken?

Als onderdeel van de ontwikkeling starten wij een participatie met de andere eigenaren en gebruikers in en om het gebied. Dit zijn bijvoorbeeld bewoners van Apollotoren, FC Utrecht, de amateurverenigingen en de Kromhoutkazerne.

Tijdens de ontwikkeling van de plannen voor het gebied zijn er verschillende momenten waarop wij u meer vertellen hierover. Ook kunt u dan meedenken. Op deze pagina en in de nieuwsbrief vindt u deze data als dit bekend is.

Vragen

Hebt u vragen of wilt u iets met ons delen? Stuur een e-mail naar galgenwaard@utrecht.nl.

Nieuwsbrief

Wilt u nieuws ontvangen over wat er in uw wijk gebeurt? Geef u dan op voor de nieuwsbrief Utrecht. Galgenwaard valt onder de wijk Oost Wijk.

Planning

Wat gebeurt wanneer?

Nu het intentiedocument is vastgesteld, start de volgende fase. In deze fase stellen we een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) op. Hierin staat waar het project allemaal aan moet voldoen.

Naast het SPvE maken we ook een Stedenbouwkundige Uitwerking (SU). Hierin werken we de plannen uit en krijgen bewoners een beter beeld van wat er nu echt gaat gebeuren. Bijvoorbeeld waar en wat er gebouwd wordt en hoe parkeren en verkeer georganiseerd wordt.

Waar ligt het project precies?

Hulp en contact Galgenwaard

Telefoon

14 030

E-mail

galgenwaard@utrecht.nl