Opaalweg: bouw appartementengebouw

Fase project
In uitvoering

Waarschijnlijk klaar
Eind 2022

Op de hoek van de Opaalweg en de Waterlinieweg bouwen we een appartementengebouw. Dit gebouw bestaat uit 10 woonlagen met 200 studentenwoningen.

Wat komt er?

Op onderstaande afbeelding ziet u een impressie van het complex, gezien vanaf de Opaalweg. Het gebouw is zo geplaatst dat de entree van het gebouw aan de achterzijde ligt, richting de Waterlinieweg. De gemeente Utrecht grijpt deze kans aan om de groene, openbare tuin om het gebouw heen opnieuw aan te leggen. Er komt een pad door de tuin heen, zodat er makkelijk door iedereen in de buurt een ommetje gemaakt kan worden.

appartemenetengebouw met gekleurde blokken en eed groen veldje ervoor. Foto: Klunder Architecten

Planning

Nadat in 2020 de kavel klaar voor de bouw werd gemaakt, zijn de lage struiken verwijderd en een deel van de bomen gekapt. De riolering is aangelegd en het bouwverkeer rijdt de bouwkavel op en af over de busbaan, zodat u als omwonende daar zo min mogelijk last van heeft. De bouw van het appartementencomplex is ondertussen gestart en ook met de groene inrichting om het kavel heen is een start gemaakt. We verwachten dat het appartementencomplex en de tuin rondom het complex eind 2022 klaar zijn.

Hulp en contact Opaalweg

Telefoon

14 030

E-mail

zuid@utrecht.nl