Haarzicht

Vleuten-De Meern krijgt er een groene ruime woonwijk bij met in totaal ongeveer 510 huur- en koopwoningen. Een woonwijk met veel recreatiemogelijkheden en goede aansluitingen op het aangrenzende landelijk gebied.

De woonwijk heeft zelf ook veel groen. Zo loopt diagonaal door Haarzicht het centraal gelegen Dorpspark en wordt het Bosje van Goes behouden.

Haarzicht is verdeeld in 5 buurten: de Dorpsrand, het Centrale deel, de Erven, de Lanen en de Parkzoom. Elke buurt heeft zijn eigen sfeer. Er komen veel verschillende soorten woningen: rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Maar ook vrije kavels om uw eigen 'kasteel' op te ontwerpen en te bouwen.

Hier woont u in stijl in een landelijke en dorpse omgeving maar ook met alle faciliteiten van het dorp Vleuten en de stad Utrecht in de buurt. Daarnaast heeft Haarzicht een Kindcentrum met basisschool, kinderopvang en buitenschoolse opvang onder een dak.

Zelfrealisatie en stedenbouwkundig plan

Haarzicht wordt gebouwd met een ‘zelfrealisatiemodel’. Dat wil zeggen dat de ontwikkelaars zelf:

  • de plannen maken
  • de grond klaarmaken voor de bouw
  • de openbare ruimte (zoals stoepen, wegen en groen) aanleggen
  • de woningen verkopen en bouwen

Groep Haarzicht ontwikkelt Haarzicht. Zij stelden een Stedenbouwkundig plan op met hulp van de klankbordgroep Haarzicht. Deze groep bestaat uit vertegenwoordigers van allerlei betrokken partijen uit de omgeving en toekomstige bewoners.

Nadat de openbare ruimte is ingericht door Groep Haarzicht, leveren ze deze weer over aan de gemeente voor het beheer en onderhoud.

Vragen werkzaamheden en ontwikkelingen

Bij vragen over de werkzaamheden en ontwikkelingen in Haarzicht kunt u contact opnemen met de ontwikkelaar: info@haarzichtvleuten.nl.

Voorzieningen

Ligging en bereikbaarheid

Haarzicht ligt aan de noordwestkant van Vleuten, grenzend aan het Wielrevelt en de Thematervelden. De bestaande kern Vleuten is goed te bereiken door de aansluitingen voor langzaam verkeer op de Multatulistraat en Schoolstraat. De buurt heeft daarnaast een prima aansluiting op de snelweg A2 en de Zuilense Ring. Het NS-station Vleuten bereikt u per fiets binnen 5 minuten.

Bekijk de ligging van de wijk op de plattegrond

Meer informatie

Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl