Leidsche Rijn Ontwikkelen 28 duurzame woningen in Het Zand

Bent u ontwikkelaar en zoekt u een nieuw bouwproject om te ontwikkelen? Schrijf u dan tot en met 12 oktober in voor de voorselectie van 7 bouwvelden met 28 duurzame twee-onder-een-kap woningen in Het Zand.

Waar liggen de bouwvelden?

Het gaat om bouwveld 5.1c, 5.2c, 5.3c, 5.4c, 5.5c, 5.6c en 5.7c. Deze 7 bouwvelden liggen aan de Verlengde Utrechtseweg in de buurt Het Zand. Bouwveld 5.1c ligt op de hoek van de Anna Blamanstraat, bouwveld 5.7c op de hoek van de Annie M.G. Schmidtstraat. De andere bouwvelden liggen daartussen. De Verlengde Utrechtseweg is aan de zuidkant een historisch lint met woningen in het groen. Aan de noordkant zijn nieuwe woningen en appartementen gebouwd. De noordkant noemen we de Leidsche Maan.

Wat komt er?

Op de 7 bouwvelden komen 28 duurzame twee-onder-een-kapwoningen. De nieuwe woningen moeten aansluiten bij de bestaande woningen in het gebied en de appartementen langs de Vleutensebaan. De woningen krijgen 2 of 3 bouwlagen en zien er verschillend uit. Elke woning krijgt een parkeerplaats op eigen terrein.

Inschrijven tot en met 12 oktober 2022, 12 uur

Hebt u interesse om deze bouwvelden in Het Zand te ontwikkelen? Schrijf u dan in via het inschrijfformulier. In het formulier staat meer informatie over de bouwvelden en de voorwaarden. Uit de inzendingen die voldoen aan de voorwaarden loot een notaris 3 ontwikkelaars. De 3 ontwikkelaars gaan door naar de selectiefase. Het ingevulde formulier kunt u met de bijlagen per mail naar ons terugsturen (zie het inschrijfformulier voor adres).

Download het inschrijfformulier (pdf, 522 kB)

Over Het Zand

Het Zand is een buurt in de wijk Leidsche Rijn met een sterk eigen karakter door de historische linten met slootjes en boomgaarden. De belangrijkste linten zijn de weg ’t Zand en de (Verlengde) Utrechtseweg. Hier zijn oudere woningen blijven staan en is het groen gebleven bij de ontwikkeling van Leidsche Rijn.  

De ontwikkelingen in Het Zand sluiten aan bij de Utrechtse ambitie op het gebied van betaalbaar wonen, mobiliteit, duurzaamheid, circulair en diervriendelijk bouwen en gezond stedelijk leven. Deze ambitie staat beschreven in onze ruimtelijke strategie.

Lees meer over Het Zand

Hulp en contact Economische zaken

Telefoon

14 030

E-mail

ez@utrecht.nl

Postadres

Postbus 8406, 3503 RK Utrecht

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur