Bouwprojecten Projecten in Maarschalkerweerd

Hieronder vindt u een korte beschrijving van de projecten in Maarschalkerweerd.

Projecten in ontwikkeling

Ontwikkeling Lunettenpark

Het Lunettenpark wordt een park waarin de Nieuwe Hollandse Waterlinie met de forten (de lunetten) centraal staat. De forten worden opgeknapt en zijn in de toekomst voor het publiek toegankelijk. Het Lunettenpark met daarin Lunet I en II ligt in Maarschalkerweerd.

Meer over Lunettenpark


Galgenwaard en omgeving herontwikkelen

Galgenwaard en omgeving wordt een bijzonder stukje nieuwe stad. We maken en onderzoeken samen met 2 andere initiatiefnemers plannen voor ‘het nieuwe Galgenwaard’. Sport blijft natuurlijk een belangrijke plek houden. Maar we willen er ook extra woningen, werkplekken en nieuwe voorzieningen voor elkaar krijgen.

Meer over Galgenwaard en omgeving


Onderzoek herontwikkeling Maarschalkerweerd-Noord

Ook voor de herinrichting van Maarschalkerweerd-Noord start de gemeente een onderzoek. Doel van de herinrichting is om meer ruimte voor sportvelden, groen en recreatiemogelijkheden te creëren. Het gaat om het gebied dat ligt tussen de Laan van Maarschalkerweerd, de Mytylweg en de Kromme Rijn. Deze plannen bouwen voort op ambities van de concept RSU 2040. Er is dringend behoefte aan ruimte voor sportvelden voor georganiseerde sport. Daarom wordt in het onderzoek ook bekeken op welke wijze extra sportvelden op een kwalitatief goede manier een plek kunnen krijgen, waardoor ook extra ruimte ontstaat voor groen, bewegen en recreëren.

Lees de raadsbrief Startdocument Maarschalkerweerd-Noord

Hulp en contact Maarschalkerweerd

Telefoon

14 030

E-mail

noordoostoostzuid@utrecht.nl